- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Witam. jakiś czas temu podpisałem umowę z orange na internet mobilny.
Nieoczekiwanie musiałem wyjechać z kraju na jakiś czas i efektem tego było między innymi nie płacenie na czas rachunków. Śmieszna kwota bo 25zł miesięcznie ale nazbierało się tego prawie 150zł i teraz firma getback próbuje wyciągnąć ze mnie tą kase wysyłając pisma i podając numer konta. Chcę spłacić dług i zakończyć tą sprawę , ale numer konta który dostaje w piśmie od firmy getback jest inny od tego który miałem w umowie z orange i nie chce przelewać pieniędzy w niepewne miejsce i stąd moje pytanie. Czy mogę mój dług spłacić wpłacając całość zadłużenia na konto które podane miałem w umowie z orange? Jeśli nie to co robić. Proszę o poradę. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Teraz to firma windykacyjna jest "właścicielem" Twojego długu - ona zapłaciła Orange za Ciebie, teraz swoje zaległości z dużymi pewnie odsetkami musisz spłacić wspomnianej firmie. Zawsze możesz się upewnić dzwoniąc do tej firmy czy windykacja dotyczy Twojej osoby, potwierdzić numer konta i dopytać o dalsze szczegoły. Byś może zostałeś też wpisany na "czarną listę" dłużników i tutaj mogą zacząć się schody przy kredycie, kupnie czegoś na raty. etc....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Wszystko to rozumiem.. jednak zastanawia mnie sytuacja bo mam również dług w alior bank który wziął się z tego samego powodu i również dostałem pismo od getback. Tam jednak numer do wpłat był identyczny jak w umowie z Alior Bankiem. Nie chcę płacić za coś dwa razy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Jeśli dług wynika tylko z tego że nie opłacałeś abonamentu to....zapłać tylko raz. Zadzwoń do tej firmy windykacyjnej i wszystkiego się dowiesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Najgorszy z możliwych operatorów! Brzydki pomarańcz i tyle w temacie, zero dbania o klientów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
a jakie etapy windykacji są w pomrańczu? Bo moi rodzice nie dostali ani jednego telefonu, sms, pisma, wezwania do zapłaty z Orange, od razu sprzedano ich 30 zł do Getback! Orange to oszuści i tyle w temacie. Złozyłam reklamacje i pójdę z tym do UOKiK. Po moim trupie zapłacę te 30zł. Połączono rodzicom usługi , a kwota 30 zł została na starym "niekatywnym "koncie o czym nikt od września 2016 słowem nie wspomniał!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
O czym nie dowiecie się od pracowników Orange oraz windykatorów?
Zobowiązania tego typu przedawniają się z upływem trzech lat więc jeśli podpadacie pod ten termin, to w ogóle nie musicie płacić, a list od "windykacji" można wrzucić do kosza.
Nie należy pod żadnym pozorem nawiązywać żadnych kontaktów z "windykacją", aby nie dać się wciągnąć w rozmowę, w której dojdzie do uznania długu, nie należy dać się też wciągnąć w "podchody" kończące się przerwaniem biegu przedawnienia. To tyle.
Jeżeli natomiast dług nie jest przedawniony wtedy sprawa się komplikuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
windykacja getback
Jeśli uważasz, że dług nie jest należy, to podejmij odpowiednie działanie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »