- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Powiedzcie mi, bo załamuję ręce. Mam w domu jeden komputer, którego używa 10-letni syn, głównie ogląda filmiki na You Tube i gra on-line w grę Roblox. Nie ściąga gier i filmów. Do tego 2 telefony, na których przeglądamy internet, Facebook, Allegro itp. Dziennie zużywamy ok.13 Gb. Czyli limit jak łatwo się domyśleć jest wykorzystany w 25 dni, albo i mniej. W salonie Orange śmieją się, że nie można zużyć nawet 150 Gb na miesiąc, że to niemożliwe, a jednak. Nawet jak syn jest chory, gdzie przez cały dzień komputer nie jest włączony ani razu, a tylko telefony, zużycie to również 13 Gb dziennie. Podzielcie się informacją ile Wam pobiera miesięcznie, i jak wykorzystujecie przy tym internet. z góry dziękuję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron żona o zupie, mąż o du..ie...
Ale jak można zarzucać autorowi, że zapycha sieć innym ludziom, gdy korzysta normalnie z internetu?
Ja, będąc nieświadomym zagadnień technicznych, czułbym się źle gdyby ktoś mi tak napisał. Co to oznacza? Przesyłam za dużo? Czy to normalne, że przesyłam aż 13 GB? To jest problem wątku. Autor pytał czy 13 GB dziennie to dużo czy mało, a wy wyskakujecie, że sieć zapycha...litości.
Autorze wątku @tomatoss, ucinając tą zbędą dyskusję z osobą, która zarzuca drugiej osobie brak umiejętności czytania ze zrozumieniem(a sam pisze o czymś innym), że 13 GB to całkowicie normalne dzienne zużycie. Nie ma obaw do niepokoju. Po prostu wybrałeś złą ofertę niedostosowaną do Twoich potrzeb. Jeżeli już związałeś się umową, to zasięgnij w salonie opinii, czy możesz podwyższyć sobie pakiet danych. Tylko idź sobie do innego salonu, znajdź kompetentnego człowieka. Jakby ktoś mi powiedział w salonie, że nie można przesłać więcej niż 150 GB miesięcznie to bym temu komuś podziękował za rozmowę. Ja miesięcznie przesyłam 600 GB danych na łączu światłowodowym. Z doświadczenia Ci powiem, że powinieneć wziąć sobie pakiet +-250 GB(nie orientuję się teraz jakie są w ofercie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ile Gb dziennie zużywacie? Pomocy!
tomatoss napisał(-a):Dziennie zużywamy ok.13 Gb. Czyli limit jak łatwo się domyśleć jest wykorzystany w 25 dni, albo i mniej. W salonie Orange śmieją się, że nie można zużyć nawet 150 Gb na miesiąc, że to niemożliwe, a jednak.
Szok, jak można zapychać sieć innym użytkownikom. Dziennie 13GB Nie lepiej pomyśleć o stałym łączu, Neostrada lub coś innego ??
Jaka taryfa ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na chwile obecną nie mam innej możliwości. Umowę dopiero co podpisałam. Orange Love 4g. dodam, że mieszkam w takiej wiosce, że nie ma w ogóle zasięgu z żadnej sieci i szybkość , która osiągamy to 10mb\s przy naprawdę pięknej pogodzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tomatoss napisał(-a):Na chwile obecną nie mam innej możliwości. Umowę dopiero co podpisałam. Orange Love 4g. dodam, że mieszkam w takiej wiosce, że nie ma w ogóle zasięgu z żadnej sieci i szybkość , która osiągamy to 10mb\s przy naprawdę pięknej pogodzie.
Rozumiem, nie pozostaje nic innego. Bez internetu się nie obejdzie oczywiście
Najmniej z tego co pisałeś pobierają serwisy społecznościowe i proste przeglądanie internetu. Nikt nie lubi się ograniczać, ale...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.W razie pytań służę pomocy.Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet nie wiedziałam, że jest taka opcja 🙂 No teraz trzeba i tak czekać 2 lata do końca umowy. Tylko interesuje mnie, czy takie zużycie jest normą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj