- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Od około miesiąca posiadam internet LTE dla domu. Internet sprawuje się dobrze, ale jest pewien problem. Gdy modem mam podpięty przez USB do komputera prędkość wynosi około 5-15mb/s, a gdy jest odłączony od komputera prędkość osiąga nawet 40mb/s. Czy da się coś zrobić aby prędkość na komputerze się zwiększyła? Jakaś karta sieciowa czy coś w tym rodzaju pomoże? Posiadam modem Orange Airbox 2.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WojciechWojcik napisał(-a):Przenoszenie komputera do innych pokojów raczej mija się z celem. Kumpel przyniósł mi już kartę sieciową, ale po 3-4h narazie nie widać szczególnych efektów. Najgorsze jest to, że nie da się tego przeprowadzić po kablu bo modem ma wejście tylko na microUSB. Chyba będę musiał kupić router z wejściem na USB i poprowadzić to przez kable bo nie widzę innego rozwiązania. Jeśli jest jakaś inna opcja jeszcze to chętnie wysłucham.
@WojciechWojcik Zobacz cos router
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyspieszenie prędkości internetu
Bo to może być sprzęt albo zasięg i ciężko coś doradzić.
Ew sprawdź w innym miejscu (pokoju), o ile to możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przenoszenie komputera do innych pokojów raczej mija się z celem. Kumpel przyniósł mi już kartę sieciową, ale po 3-4h narazie nie widać szczególnych efektów. Najgorsze jest to, że nie da się tego przeprowadzić po kablu bo modem ma wejście tylko na microUSB. Chyba będę musiał kupić router z wejściem na USB i poprowadzić to przez kable bo nie widzę innego rozwiązania. Jeśli jest jakaś inna opcja jeszcze to chętnie wysłucham.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WojciechWojcik napisał(-a):Przenoszenie komputera do innych pokojów raczej mija się z celem. Kumpel przyniósł mi już kartę sieciową, ale po 3-4h narazie nie widać szczególnych efektów. Najgorsze jest to, że nie da się tego przeprowadzić po kablu bo modem ma wejście tylko na microUSB. Chyba będę musiał kupić router z wejściem na USB i poprowadzić to przez kable bo nie widzę innego rozwiązania. Jeśli jest jakaś inna opcja jeszcze to chętnie wysłucham.
@WojciechWojcik Zobacz cos router
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router super tylko cena zaborowa. No nic - poczekam jeszcze trochę i chyba przeżucę się na światłowody bo nie widzę innego rozwiązania. Sygnał nie jest taki tragniczy więc jakoś dam sobie radę 😉 Dziękuje za pomoc!