- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Czy prędkość internetu mobilnego Lte w Orange rzędu ok 1mb/s to coś normalnego? Przeniosłem dzisiaj numer i już żałuję, przecież tego w ogóle się używać nie da nawet przeglądając strony, a nie mówię już o oglądaniu jakichkolwiek filmów.
Zasięg pełen, a internet praktycznie nie działa. Mam pakiet 15gb.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Być może nadajnik LTE przeciążony, ja korzystam z LTE w różnych lokalizacjach i tak wolno bardzo rzadko mam, ba to chyba u ciebie mega wolno, na 3G wyciągam więcej, może usterka na nadajniku, zgłoszenie poprzez czat zrób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu Lte w telefonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Być może nadajnik LTE przeciążony, ja korzystam z LTE w różnych lokalizacjach i tak wolno bardzo rzadko mam, ba to chyba u ciebie mega wolno, na 3G wyciągam więcej, może usterka na nadajniku, zgłoszenie poprzez czat zrób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrek,
Takie mam wskazanie w RF Benchmark. Mieszkam w centrum miasta, dodam, że rano prędkość była dużo wyższa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam jeszcze, że w miarę I'm wartość jest wyższa (ok - 80dbm) dalej noc się nie zmienia. Na 3G jest w ogóle tragedia-moc sygnału - 76dbm,a download 0,1mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam, dzisiaj rano przed godz. 8 prędkość w tym samym miejscu co wczoraj 20mb/s. Sprawdzę, co będzie działo się w godzinach popołudniowych - myślę, że jest temu winne przeciążenie sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja za to muszę pochwalić działanie Orange w mojej okolicy. Wcześniej miałem prędkość LTE na poziomie 40-50 Mbit/s, a teraz mam 80-90 Mbit/s. W niektórych miejscach jest nawet dwa razy tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem dzisiaj zgłoszenie i dostałem odpowiedź:
Potwierdzamy występowanie zgłoszonych utrudnień w korzystaniu z LTE w podanej lokalizacji ze względu na przeciążenie stacji. Na chwilę obecną brak możliwości zwiększenia pojemności sielic LTE w tej okolicy. Dokładamy starań by jak najwięcej naszych klientów mogło bez przeszkód korzystać z usług Orange. Przepraszamy za niedogodności.
I wszystko w tym temacie, korzystać z internetu praktycznie się nie da, dzisiaj prędkość również w granicach 0,5-1mb/s i zapewne tak zostanie.