- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podpisany abonament bez mojej zgody
@Anika11napisał(-a)W listopadzie kończy mi się umowa na abonament w pakiecie love. Mam w nim dwa numery, jeden jest na mnie, drugi jest na moją mamę. Ostatnio mama odebrała telefon od pana z orange, który zaproponował jej światłowody. Mieliśmy się zgłosić do salonu, w którym pracuje, celem poznania szczegółów i podpisania ewentualnej umowy. Tydzień później dostałam maila z potwierdzoną usługą, choć w salonie nie byłam i niczego nie podpisywałam. Mam również przedłużoną umowę w aplikacji "mój Orange", ale tylko na numerze telefonu, który należy do mamy. Nie znamy kwoty światłowodów, ani dodatkowych pakietów. Co w tej sytuacji zrobić?
Tak strzelę w ciemno, może zatwierdziła w czasie połączenia umowę, wystarczy tak powiedzieć i już, ale taką umowę można odkręcić, chyba do 14 dni. szkoda że rozmów nie nagrywacie, bo tak to teraz na 100% nie wiadomo, co tam mama mówiła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może @Anika11 czy jej mama nie nagrywają, ale rozmowa z konsultantem jest nagrywana w Orange i składając reklamację można się powołać na odsłuchanie rozmowy, wtedy będzie jasne kto i co powiedział.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ta aplikacja wyświetla często pobożne życzenia operatora, nie dane rzeczywiste. Tym się nie przejmuj. Natomiast pilnuj tego co podpisujesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim byłam przy tej rozmowie i jedyne co powiedziała, to, że nie może decydować, bo telefon jest na córkę, ale przyjedziemy do salonu, zapoznamy się z ofertą i ewentualnie podpiszemy umowę. Takich telefonów mamy ostatnio sporo, więc nie wzbudziło to naszych podejrzeń
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anika11 trzeba iść do salonu i to wyjaśnić 😎
Na portalu www Mój Orange jak to wygląda, bo nic o tym nie piszesz, tam powinno być wszystko, aplikacja cuda pokazuje i nie można się na niej opierać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anika11 musisz to wyjaśnić w salonie czy telefonicznie, bez wglądu w twoje konto, możemy dyskutować i zgadywać długo i do niczego konkretnego nie dojdziemy, bez podpisu umowy nic się samo na koncie nie zmieni, jakby jednak, to wtedy się będziesz martwić, po co teraz tym zaprzątać sobie głowę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim jak pisałam wcześniej, byłam w tym samym salonie, do którego miałam iść celem zapoznania się z ofertą. Zbyli mnie mówiąc, że nic nie mogą z tym zrobić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jan1 , dziś umowy można przedłużać nawet telefonicznie bez podpisu, po weryfikacji, akceptując umowę w mailu. Z opisu wynika, że doszło do nadużycia.
Polecam pisać na czacie lub telefonicznie z obsługą i dopytać: kiedy zawarta umowa, jaka drogą itp. szczegóły, to jest konieczne.
@Anika11 , ja bym złożył odstąpienie od umowy, jeśli jest zawarta w formie na odległość. Dodatkowo złożyć należy reklamację, najlepiej na czacie lub telefonicznie i dodatkowo jeszcze listem tradycyjnym z opisem sytuacji.
Jest jeden numer na umowie, bo z tego co piszesz drugi jest na Ciebie, a Love może być na ten sam Pesel.
Nie lekceważ sprawy tylko działaj, jeśli nie chcesz zostać z umową.
Aha i odradzam salony po raz kolejny🤦 z resztą jak widać wizyta była bezskuteczna. Salony to bardziej sprzedaż i nie znają zasad zawierania umów przez internet i co tak w ogóle, to co mają zrobić jak nie posiada tam nikt żadnej decyzyjności. 😐
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron na umowie dwa numery są na mnie. Ten który ma mama też jest na mnie, więc samo to wydaje mi się dziwne, bo nie ja rozmawiałam z przedstawicielem Orange, a na moje dane widnieje mail z zawarciem umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anika11 , reklamacja i dopytanie na czacie lub telefonicznie o szczegóły zawarcia umowy.
- « Poprzedni
- Następny »