Nie można wyświetlić tego widżeta.

Poczta głosowa jak oszustwo?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1666
  • 13477
  • 2

Mam zapisany w kontaktach jako *501, lecz mam wyłączoną. Coś się zmieniło, czy to próba wyłudzeń?Łącze z telefonem.png

18 ODPOW. 18

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14269
  • 58661
  • 711

• 1666
  • 13477
  • 2

@agat13 , prześledziłem oba linki od Ciebie i zgłupiałem, bo niby od Orange, jak pisał @Artur , a w opisie 501 jest bez gwiazdki i ten REZ jest potwierdzony w jednym z postów. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14269
  • 58661
  • 711

@bronzub  piszą tam o skrócie do konkretnej informacji na PG, ale dobrze jest to potwierdzić. Ja bym od razu nie ryzykował 

• 1666
  • 13477
  • 2

@agat13 , pobudzony wyobraźnią nie dającą mi spokoju, najpierw zasięgnąłem języka na czacie. "Ogólnodostępny" konsultant skierował mnie do "odpowiedniej komórki" czatu, bo m.in. jego stwierdzenia (wybrane), cytuję:"Nie mam wiedzy na ten temat. Jeżeli ma Pan ustawioną na usłudze poczte głosową to może nie, ale nie jestem w stanie tego ocenić.To nie wykonywać otrzymanych poleceń." tak go utwierdziły. Najpierw Max "prześwietlił" moją Pocztę Głosową, którą wg. niego i mojej 100% pewności mam wyłączoną.

Drugi konsultant od "technicznych zagadnień" skierował mnie do https://cert.orange.pl. Opis mają fajny, lecz cisza w eterze na 508 700 900 i kilkukrotna próba łączenia wymusiły opis sytuacji na ich stronie www. Za drugim podejściem zgłoszenie poszło, bo jak się dowiedziałem także na czacie, oba numery ze screena nie widnieją w bazie współpracującej bazy telemarketingowej. Sam jestem ciekawy, czy zostałem

skrzywdzony za porywność. Jaki stary, taki...nerwusCERT.png

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2433
  • 13376
  • 64

Sprawdza się w Mój Orange, żadnych linków nie klikaj, pocztę głosowa jak masz wyłączoną, to zignoruj wszystkie powiadomienia na @ czy inne, ja tam zamiast nr poczty głosowej, mam rodzinny telefon 😎

• 1666
  • 13477
  • 2

@IreneuszCD , sęk w tym, że kliknąłem, a co z numeru w OL mogli wyciągnąć? Aż się boję bać🤔

• 2433
  • 13376
  • 64

@bronzub za dużo nie wyciągnie, ale mogę się mylić, poblokuj limity na usługi specjalne i co się da, zgłoś na czat czy telefonicznie, zaistniałą sytuacje, nie spotkałem się z taką sytuacją, niedawno aplikacja do skanowania kodów próbowała mi prenumeratę aktywować, ale blokady zadziałały 

• 1666
  • 13477
  • 2

@IreneuszCD , miałem wszystkie blokady na specjalne, premium i co tylko drogie. Ale jak wiesz z naszego wspólnego pobytu dawniej na forum, zdarzały się nieoczekiwane zdjęcia blokad w sytuacjach zmian po stronie Orange. Sprawdzę na wszelki wypadek, bo strach się bać. Czat tyle pomógł, że skierował mnie konsultant do CERTu. Tam zgłosiłem i może @Rosiu mi znowu na maila odpowie. Jestem sam ciekawy reakcji, bo oni śledzą wszystko, a ja nie.

• 2433
  • 13376
  • 64

Zablokują znowu i po czasie coś nowego będzie 🤨