- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta głosowa jak oszustwo?
Mam zapisany w kontaktach jako *501, lecz mam wyłączoną. Coś się zmieniło, czy to próba wyłudzeń?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub według mnie oszustwo
Zgłasza się zapowiedź i poczytaj https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Dziwna-poczta-g%C5%82osowa/td-p/15260
Tu opis właściwej https://www.orange.pl/omnibook/poczta-glosowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub piszą tam o skrócie do konkretnej informacji na PG, ale dobrze jest to potwierdzić. Ja bym od razu nie ryzykował
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 , pobudzony wyobraźnią nie dającą mi spokoju, najpierw zasięgnąłem języka na czacie. "Ogólnodostępny" konsultant skierował mnie do "odpowiedniej komórki" czatu, bo m.in. jego stwierdzenia (wybrane), cytuję:"Nie mam wiedzy na ten temat. Jeżeli ma Pan ustawioną na usłudze poczte głosową to może nie, ale nie jestem w stanie tego ocenić.To nie wykonywać otrzymanych poleceń." tak go utwierdziły. Najpierw Max "prześwietlił" moją Pocztę Głosową, którą wg. niego i mojej 100% pewności mam wyłączoną.
Drugi konsultant od "technicznych zagadnień" skierował mnie do https://cert.orange.pl. Opis mają fajny, lecz cisza w eterze na 508 700 900 i kilkukrotna próba łączenia wymusiły opis sytuacji na ich stronie www. Za drugim podejściem zgłoszenie poszło, bo jak się dowiedziałem także na czacie, oba numery ze screena nie widnieją w bazie współpracującej bazy telemarketingowej. Sam jestem ciekawy, czy zostałem
skrzywdzony za porywność. Jaki stary, taki...nerwus
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD , sęk w tym, że kliknąłem, a co z numeru w OL mogli wyciągnąć? Aż się boję bać🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub za dużo nie wyciągnie, ale mogę się mylić, poblokuj limity na usługi specjalne i co się da, zgłoś na czat czy telefonicznie, zaistniałą sytuacje, nie spotkałem się z taką sytuacją, niedawno aplikacja do skanowania kodów próbowała mi prenumeratę aktywować, ale blokady zadziałały
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD , miałem wszystkie blokady na specjalne, premium i co tylko drogie. Ale jak wiesz z naszego wspólnego pobytu dawniej na forum, zdarzały się nieoczekiwane zdjęcia blokad w sytuacjach zmian po stronie Orange. Sprawdzę na wszelki wypadek, bo strach się bać. Czat tyle pomógł, że skierował mnie konsultant do CERTu. Tam zgłosiłem i może @Rosiu mi znowu na maila odpowie. Jestem sam ciekawy reakcji, bo oni śledzą wszystko, a ja nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zablokują znowu i po czasie coś nowego będzie 🤨
- « Poprzedni
-