Nie można wyświetlić tego widżeta.

Odnowienie GB na początku okresu rozliczeniowego.

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 140
  • 485
  • 3

18 minut temu zaczął się mój pierwszy pełny okres rozliczeniowy od czasu przejścia na abo. W okresie powinno być 300GB internetu, po poprzednim niepełnym miałem godzinę temu ponad 100GB, w tym niecałe 36GB promocyjnych z trzech baloników po 12GB.

Po zalogowaniu do MO pokazuje teraz że mam 36GB

Zrzut ekranu 2024-12-6 o 00.19.13.png

Po wejściu w szczegóły numeru widzę już 24GB

Zrzut ekranu 2024-12-6 o 00.07.40.png

Rozumiem - O znów nie ogarnia, system nie jest w stanie pokazać prawidłowej wartości, a klient dowiedzieć się, która jest prawidłowa. Zdążyłem się przyzwyczaić.

Ale ważniejsze pytanie - czy ja faktycznie gdybym nie miał promocyjnych GB, to teraz tuż po rozpoczęciu nowego okresu jestem bez pakietu GB i płacę za transmisje, a może połączenia zgodnie z cennikiem? Tak to chyba powinno wyglądać, bo regulamin jasno opisuje co się dzieje gdy nie mam pakietu minut lub GB.

Z drugiej strony nigdzie w regulaminie nie znalazłem zapisu sugerującego że w nocy gdy rozpoczyna się nowy cykl rozliczeniowy, muszę poczekać do czasu odnowienia pakietów.

Kiedyś u konkurencji faktycznie tak było że w noc przełączania cykli rozliczeniowych, przez godzinę pakiety nie działały i płaciło się jak za zboże.

Czy w O jest tak samo w abonamencie, czy to tylko MO nie ogania a ten pakiet GB i minut, gdzieś tam w niewidoczny sposób się odnowił i normalnie mogę z niego korzysstać bez obawy o opłaty?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19714
  • 57151
  • 780

@the_woocash możesz spokojnie korzystać. Pakiet GB po rozpoczęciu nowego cyklu rozliczeniowego jest przyznawany od razu. Faktycznie w aplikacji Mój Orange zmiany pakietu GB, czy nawet rozliczenie są wyświetlane z opóźnieniem. Na koncie Mój Orange dane mogą być wcześniej aktualizowane niż w apce.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19714
  • 57151
  • 780

@the_woocash możesz spokojnie korzystać. Pakiet GB po rozpoczęciu nowego cyklu rozliczeniowego jest przyznawany od razu. Faktycznie w aplikacji Mój Orange zmiany pakietu GB, czy nawet rozliczenie są wyświetlane z opóźnieniem. Na koncie Mój Orange dane mogą być wcześniej aktualizowane niż w apce.