- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Chciałem dziś przenieść kolejny nr do Orange, na abonament.
Cały proces zamówienia przeszłem, zamówiłem telefon. Dostałem rabat 20zł i 3 miesiące abonamentu gratis. Po 30min przyszedł mail od Orange -
Powód dla którego nie możemy zrealizować zamówienia dla tych produktów :
Niestety nie możesz zamówić oferty abonamentowej. Teraz możesz skorzystać z oferty bez umowy lub z oferty na kartę.
O co chodzi ??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro niedawno przenosiłeś numer w ofercie z telefonem, system weryfikacji, o którym wspomniał @Piotrekk85 nie przepuści na zakup kolejnego urządzenia jeśli nie uzyskasz tzw. odpowiedniej klasy kredytowej, jest to zabezpieczenie przed tzw. fraudem - czyli kupowaniem urządzeń bez zamiaru spłaty. Przeważnie trzeba mieć opłacone minimum 3 faktury aby móc skorzystać z kolejnej oferty z urządzeniem na raty (jeśli są to drogie telefonu typu Samsung s10, iPhone XS, to dodatkowo może być wymagana kaucja). Osobiście radzę skorzystać z ofert bez telefonu, a ten zakupić osobno później w opcji "Telefon na raty bez umowy" . Ewentualnie poczekaj, aż będziesz miał opłacone 3 rachunki i wtedy spróbuj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange nie chce kolejnego klienta ? Odrzucenie zamówienia ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od końca lat 90 byłem w Orange. Jako że nie doceniają ( żaden operator ) starych klientów to w styczniu 2017 przeniosłem 2 nr do T- Mobile. Teraz z kolei wróciłem do Orange. 1 nr przeniosłem początkiem marca. Poszło sprawnie, bez przygód. Teraz chciałem przeniesc drugi numer.
Przez ten okres od marca zapłaciłem już 1 ratę za telefon ( abonamentu jeszcze nie bo 3 miesiące gratis ).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałem na chacie z kilkoma konsultantami - nikt nic nie wiedział. Nie wiedzieli co jest przyczyną takiego powodu odrzucenia. Kazali odczekać kilka, kilkanaście dni i spróbować znowu.
W innym kanale sprzedaży nie dostane bonusu w formie zasilenia konta ( w Refunder lub w Planet Plus ) można dostać koło 100zł zwrotu za podpisanie nowej umowy )....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro niedawno przenosiłeś numer w ofercie z telefonem, system weryfikacji, o którym wspomniał @Piotrekk85 nie przepuści na zakup kolejnego urządzenia jeśli nie uzyskasz tzw. odpowiedniej klasy kredytowej, jest to zabezpieczenie przed tzw. fraudem - czyli kupowaniem urządzeń bez zamiaru spłaty. Przeważnie trzeba mieć opłacone minimum 3 faktury aby móc skorzystać z kolejnej oferty z urządzeniem na raty (jeśli są to drogie telefonu typu Samsung s10, iPhone XS, to dodatkowo może być wymagana kaucja). Osobiście radzę skorzystać z ofert bez telefonu, a ten zakupić osobno później w opcji "Telefon na raty bez umowy" . Ewentualnie poczekaj, aż będziesz miał opłacone 3 rachunki i wtedy spróbuj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Irzi2, jak wygląda Twoja sprawa? Udało się zakupić? Czy któraś z powyższych odpowiedzi wyczerpuje temat? Jeżeli tak, to śmiało oznacz jako rozwiązanie.