Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Love rezygnacja

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2296
  • 8700
  • 33

Orange Love rezygnacja

@Garru, jeżeli tak rozmawiasz z właścicielem mieszkania o tym przewiercie, jak tu z nami na forum, to nie dziw się, że masz odmowę i kłopoty.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

Orange Love rezygnacja

@Garru  ja oczywiście mogę przyznać Ci rację...ale operator rządzi się swoimi prawami...oby się udało odkręcić sprawę 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1464
  • 1

Orange Love rezygnacja

@Garrunapisał(-a)

@jan1 I po co udzielasz się w temacie, który Ciebie nie dotyczy?

Proponuję  żebyś przeczytał obowiązujący regulamin każdego użytkownika tutaj na forum .A od tego kto tutaj pisze w różnych tematach i  bierze udział w dyskusji na forum , to z całym szacunkiem , ale ty o tym nie będziesz decydował , od tego jest regulamin i  są  MODERATORZY .

Pozdrawiam .

* Wpis edytowałem - Wiktor

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@pirenej Właściciel mieszkania nic przeciwko nie ma, lokator poprzedni doprowadził jego mieszkanie do ruini, co na 1 rzut oka nie było widać przez zagracone meble. Nadaje się do kapitalnego remontu wraz z wymianą wszystkiego, więc czas wprowadzki opóźni się o 2-3msc, jeżeli ostatecznie się zdecydujemy, bo nikt podczas oglądania nie stwierdził, że będzie zaglądać do szafek, lodówki, pralki, zdejmować "plakaty", zaglądać pod dywany, czy pod meble obecnych lokatorów, bo wtedy mieli jeszcze miesiąc na doprowadzenie mieszkania do stanu, jakie przyjęli, ale palcem nie kiwneli nawet aby kurz z pralki wytrzeć. 😉 

A przewiert to jedna z wielu opcji czyż nie, aby odstąpić od umowy? Gdzie napisałem, że właściciel się nie zgadza?  🤣 Jedynie, że może mi pomóc i na piśmie się nie zgodzić, abym mógł odstąpić. 😉 

* Wpis edytowałem - Wiktor

• 2296
  • 8700
  • 33

Orange Love rezygnacja

ach tak, nie doczytałem z tym przewiertem, przyznaję. Ale z potoku wypowiedzi Twoich trudno mi wyłuskać sens i meritum, moja wina, bardzo przepraszam. Jednak z tego co umiem wyczytać z ostatniego Twojego wpisu zrozumiałem, że powód Twojej rezygnacji nie jest trwały, a jedynie wpływa na opóźnienie i to nie samej instalacji, ale prawdopodobnie korzystania z niej w warunkach mieszkaniowych. Czy cała ta guanoburza z powodu dwóch miesięcy niewykorzystanego abo?  Wrzuć to w koszt przeprowadzki i nie drzyj szaty. A jeżeli zrezygnujesz z tego wynajmu, to sprawa załatwiona, bo nie możesz zainstalować usługi w lokalu, do którego nie masz tytułu.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6319
  • 25811
  • 216

Orange Love rezygnacja

@Garrunapisał(-a)

@@.😉

....przewiert to jedna z wielu opcji czyż nie, aby odstąpić od umowy? Gdzie napisałem, że właściciel się nie zgadza?  🤣 Jedynie, że może mi pomóc i na piśmie się nie zgodzić, abym mógł odstąpić. 😉 

Twoja otwartość w przyznawaniu się do mataczenia kiedyś się zemści.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38712
  • 1388

Orange Love rezygnacja

Jeśli umowa była podpisana stacjonarnie, to może coś reklamacyjnie wyjątkowo uda jak się ma dowody.

Ale jak się wytyka błędy doradcy - to każdy kij ma dwa końce. Ktoś umowę fizycznie podpisał - oszustwo czy inne wyłudzenia ma sankcje w kodeksie karnym.

Proponuję pójść do porządnego prawnika - a nie korzystać z rad nieznajomych z internetu.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

Jestem w trakcie załatwiania. 
Kierownik sali/doradca: "Wystarczy montażyście przekazać, że do montażu nie dojdzie i zostanie anulowana" Oferta wraca do starej (tak powinno być, bo póki nie ma montażu to nie może być świadczona). - co się nijak nie pokrywa z tym co ludzie pisali w podobnych tematach, albo nie przyznawali się, że zamontowali i potem już byli w 4 literach. 
Chciałem zweryfikować czy to prawda, to na czacie odp, że od razu reklamacje trzeba założyć i nie udzielą informacji. (Fajnie)

Jutro wleci druga wizyta w innym salonie orange, dla potwierdzenia słów z pierwszego doradcy, jeżeli będzie rozbieżność w wersjach, to znów powrót do wcześniejszego salonu i konfrontacja z tym samym doradcą. 

Na koniec czekanie do 14.11, aby montażyście podziękować i czekać na efekt końcowy. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6319
  • 25811
  • 216

Orange Love rezygnacja

@Garrunapisał(-a)

...

doradca: "Wystarczy montażyście przekazać, że do montażu nie dojdzie i zostanie anulowana" Oferta wraca do starej (tak powinno być, bo póki nie ma montażu to nie może być świadczona). - co się nijak nie pokrywa z tym co ludzie pisali w podobnych tematach

...

Nie wiem gdzie znalazłeś jakieś nieporywanie się; wszyscy piszą ci to samo co ten doradca powiedział. Komplikujesz sobie życie i zupełnie niepotrzebnie się nakręcasz.

• 2296
  • 8700
  • 33

Orange Love rezygnacja

już weekend? Piąteczek, ale wcześnie jeszcze.