- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej,
Long story short - w lipcu przedłużyłem OL. W październiku musze zmienic mieszkanie - pod nowym adresem brak możliwości technicznych. Sklep pokazuje ze tylko mobilny i tv sat. Swiatlowod jest, ale innej firmy. Chce zostawic nr telefonu bez zmian. Czy istnieje szansa ze w miarę dojdziemy do porozumienia? Np zmigruje na love lte mini (tel + mob)? Czy wtedy nie zapłacę kary?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
Dzięki, ale nie do końca rozumiem. Jeśli złoże wniosek o przeniesienie (bo chcę być nadal klientem), i oczywiście wiem, że nie ma na nowym adresie możliwości usług stacjonarnych, to Orange samo zaproponuje migrację na plan mobilny? Ale wtedy to bedzie tylko telefon internet? Co wtedy z karą umowną? Na teraz to ok 3700 zl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
Info jest na stronie https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-adresu-instalacji-uslugi-stacjonarnej - punkt 4
Nie wiem dokładnie jaki wariant będzie do wyboru, bo nie wiem jaki masz Love (4w1 czy 2w1?).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
Rozumiem, ma to sens. Od czego zależy możliwość instalacji TV sat? Zgoda współwłaścicieli budynku (segment)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange LoVe bmt
@Mszymanskix montaż sat zależy o możliwości umiejscowienia anteny, tak, aby nie byłą zasłonięta innymi budynkami, drzewami itp. Antena musi być skierowana na południe. Jeżeli Ty jesteś właścicielem segmentu, to od Ciebie zależy, gdzie zamontujesz antenę. Jeżeli dzierżawisz, to musisz mieć zgodę właściciela.
Jeżeli chodzi o zmianę umowy, bo pod obecnym adresem nie można świadczyć usług stacjonarnych, to najczęściej Orange pozytywnie rozpatruje takie sprawy. Kary umownej wtedy nie ma, okres lojalki liczy się od początku. Nie jest kontynuowany.