Nie mogę się dodzwonić na numer 994. Usługa jest niedostępna na tym obszarze.

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Po wpisaniu numeru 994 mam komunikat "Usługa, z której chcesz skorzystać, jest niedostępna na tym obszarze." To jest numer do zgłaszania awarii wodociągowych. Mieszkam 6km od miasta. Córka w mieście bez problemu się dodzwoniła na ten numer. Nie mam blokady na tym numerze. Jaka przyczyna? Na inne numery alarmowe, np. 991, mogę dzwonić.

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@jaropa1 tego typu numery są przypisane do lokalizacji. Jeśli łączysz się z nadajnikiem, który jest już poza lokalizacją, to połączenie nie będzie nawiązane. Trzeba by było udać się bliżej centrum i wykonać połączenie po zalogowaniu do nadajnika, który jest w lokalizacji.

Ważne, połączenia z WiFi Calling też nie będą realizowane. Wystarczy wyłączyć WiFi i już połączenie alarmowe z lokalizacji można zrealizować.

Dla przykładu podam połączenie do PGE nr 991. Mój rejon to Biała Podlaska. Kolega nad Bugiem zalogował się do nadajnika w Mielniju i kiedy mógłbym już wykonać zgłoszenia do PGE Biała Podlaska. Musiał kawałek odjechać, aż złapie nadajnika z województwa mazowieckiego lub lubelskiego.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64167
  • 825

nie mogę się dodzwonić na 994

@jaropa1  zgłoś na infolinii brak dostępu do numeru skróconego AUS.

Sprawdź jednak wcześniej alternatywny numer na stronie wodociągów dla Twojego regionu 

Może i Ciebie zgłasza się inaczej?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Tego typu numery mają zasięg regionalny. Najwyraźniej centrala z którą się łączysz nie przypisała Twojego telefonu do tej lokalizacji. Pytaj tego u kogo masz ten telefon.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@jaropa1 tego typu numery są przypisane do lokalizacji. Jeśli łączysz się z nadajnikiem, który jest już poza lokalizacją, to połączenie nie będzie nawiązane. Trzeba by było udać się bliżej centrum i wykonać połączenie po zalogowaniu do nadajnika, który jest w lokalizacji.

Ważne, połączenia z WiFi Calling też nie będą realizowane. Wystarczy wyłączyć WiFi i już połączenie alarmowe z lokalizacji można zrealizować.

Dla przykładu podam połączenie do PGE nr 991. Mój rejon to Biała Podlaska. Kolega nad Bugiem zalogował się do nadajnika w Mielniju i kiedy mógłbym już wykonać zgłoszenia do PGE Biała Podlaska. Musiał kawałek odjechać, aż złapie nadajnika z województwa mazowieckiego lub lubelskiego.

• 3
  • 8
  • 0

Infolinia Orange nie znała rozwiązania problemu. A w sobotę i niedzielę inne numery wodociągów nie działają.

• 8676
  • 35090
  • 293

Jeśli sprawa jest pilna, np. zagrażająca mieniu i życiu to zawsze możesz spróbować 112.

• 3
  • 8
  • 0

Sorry, ale nie każda sprawa zagraża zdrowiu i życiu, żeby dzwonić na 112. Wystarczy, że chcę się dowiedzieć, kiedy będę mógł spuścić wodę w toalecie.

• 8676
  • 35090
  • 293

Jak nie zagraża to może poczekać. Nic ci na to nie poradzę, że nie masz dostępu do tego numeru.