- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możliwość wypowiedzenia a pakiet Orange love
@ketrasaArtur wystarczy przed terminem wypowiedzenia, przenieś numer do FLEX 😎
Do FLEX przejdzie nawet jak kilka dni do końca rozwiązania umowy jest, do prepaid to nie przejdzie tak szybko i bywa, że dezaktywują numer, czasem zawini system, a czasem człowiek, jak komuś zależy na numerze to tylko FLEX 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD dokładnie, tak to zaproponowałem z przeniesieniem do FLEX, w poście:
Zawsze to pewniejsze rozwiązanie, niż nitka o przeniesieniu numeru do oferty na kartę po rozwiązaniu umowy OL. Tematy już były na NO o problemach z numerem komórkowym po zakończeniu umowy OL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur zwróć tylko uwage, że to nie jest zwykłe zakończenie umowy Love.
Tu musi być to realizowane specyficznie, bo zwykly system naliczy karę itp...zapewne jest do tego specjalna procedura.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 miałem pakiet OL i bardzo się cieszę, że udało mi się z niego wyciągnąć wszystkie numery. Od tamtej pory nie widać, aby coś się zmieniło i nadal jest ryzyko utraty numeru przy rozwiązaniu umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur decyzja i tak leży po stronie postodawcy. Uprzedziliśmy o zagrożeniach i możliwosciach. Osobiscie uważam, że jak sie coś ma .....w systemach to i glupie doladowanie nie wyjdzie. Zawsze mozna wszystko naprawić reklamacyjnie. Rozważania są hipotetyczne.
Poza tym proste pakiety to mniejsze ryzyko błędu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kontaktowałem się jeszcze z Orange i słabo to wygląda. Ogólnie rozwiązanie umowy ze względu na taką możliwość że względu na zmiany tv nie uprawniają mnie do pozostawienia telefonu kom - porażka takie rozwiązanie
Trochę jeszcze dopytalem i kolejny hit Orange. W przypadku gdy kończy mi się umowa OL nie mogę przenieść numeru do Orange flex. Jedyna możliwość to przeniesienie numeru do innego operatora i dopiero powrót do Orange flex. Nie rozumiem kompletnie takiego rozwiązania i polityki firmy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateusz22217 bo to ma być tani pakiet, dlatego są zablokowane niektóre rozwiązania, np cesja, czy przeniesienie numeru do innej oferty Orange. Miało być poprawione, ale trwa to już kilka lat i dalej brak zmian. Dlatego proponowałem w celu zachowania numeru przeniesienie do innego operatora. Do FLEX też powinno się dać. Były tematy na forum NO, ale nie pamiętam, czy tylko z abonamentu komórkowego, czy z OL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostatnio to było przejście z abonamentu, przejście do Flex, z OL może być problem 😎 @mateusz22217 migrować numer do konkurencji, przed wygaśnięciem OL😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur zgadza się. Pakiet Orange Love ma swoje plusy jak i ograniczenia. W sumie zawierana jest umowa na cały pakiet więc zmiana w ofercie jednej ze składkowych jak dale możliwość rezygnacji to z całości. Sama jestem ciekawa na ile to naprawdę takie ciężkie systemowo czy jakieś inne powody takiego stanu rzeczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja również chcę zrezygnować z Orange Love przez nieoglądanie telewizji, a brak AXN dał mi możliwość wypowiedzenia umowy. Nie wiedząc jak najlepiej to zrobić i jak najszybciej, złożyłem wypowiedzenie 23 stycznia z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Sądziłem, że w ten sposób umowa zakończy się 22 lutego, więc dokładnie w dzień wyłączenia AXN. W salonie druczek przyjęto, ostrzeżono mnie, że numer komórki może przepaść mimo wpisania w uwagach prośby o zachowanie numeru w prepaidzie. Dodałem też, że rezygnacja spowodowana wyłączeniem gwarantowanych kanałów tv. Miesięczny okres wypowiedzenia liczy się chyba jednak od 1 do ostatniego dnia miesiąca, ale nieważne, bo dostałem potwierdzenie wyłączenia orange love 23 lutego. Zastanawiam się czy wyłączenie 23 lutego nie jest terminem o 1 dzień za późno? Jeśli rezygnacja ma nastąpić do dnia wyłączenia AXN, to mogę jutro pójść do salonu i prosić o wyłączenie usług z końcem stycznia lub nawet jutro/pojutrze? Dziś miałem telefon z Orange czy potwierdzam moją decyzję. Powiedziałem, że tak ale nie jestem pewny czy wszystko jest zgodne z otrzymanym pismem związanym z AXN i rezygnacją bez kar za otrzymane ulgi. Pani obiecała się dowiedzieć i oddzwonić, ale już nie nie dzwoniła. Tak w ogóle, to pewnie wrócę ze światłowodem z nju, ale raczej nie załatwię tego bez odesłania sprzętu i następną wizytątechnika (mam funbox 6, a w nju jest 3.0). Prawidłowo złożyłem wypowiedzenie? czy mogę zerwać umowę od razu z dnia na dzień jeszcze w styczniu? no i jeszcze powiedzmy przenoszę numer do innej sieci w najbliższych dniach i jest to koniec umowy na Love. Czy wówczas naliczą karę za zarwanie umowy czy nie, bo przecież wysyłano mi pismo o AXN?