- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Za 58 dni kończy mi się umowa na internet w orange (neostrada 80mb) , z racji tego że internet będę miał prawdopodobnie od innego operatora to chcę zrezygnować z usług orange. Kiedy i gdzie należy wysłać/dostarczyć wypowiedzenie ?
Druga sprawa : jak wiadomo ,w orange aby mieć internet stacjonarny należało też mieć tel.stacjonarny (przyłącze) . Za tą "usługę" płaciłem miesięcznie ok.21 złotych ( haracz). Czy wysyłając wypowiedzeniena internet obejmuje ono również tel. stacjonarny ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do telefon - to zależy od tego czy masz na niego lojalkę czy nie, a jeśli jest lojalka czy ten sam termin. Przy umowie terminowej podobnie nie ma wypowiedzenia. Bez lojalki obowiązuje wypowiedzenie 30 dni ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego.
Warto z uwagi na możliwe różne termin sprawdzić koniec zawieszenie i ew. je przedłużyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec umowy neostrada + telefon stacjonarny --kilka pytań
@olihoWypowiedzenie umowy możesz zgłosić w salonie bez potrzeby pisanie pisma oni to wprowadza w systemie i dadzą ci potwierdzenie czas wypowiedzenia trzeba zgłosić nie później niż 30 dni przed końcem. Więcej masz tu https://www.orange.pl/omnibook/rozwiazanie-umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Informację jak rozwiązać umowę znajdziesz TUTAJ.
Formularz wypełnij i podejdź do salonu. W Formularzu zaznacz z jakich usług chcesz zrezygnować.
Jeśli masz Neostradę, to może warto sprawdzić czy masz możliwość korzystania już ze Światłowodu, przy przedłużeniu umowy będziesz miał korzystniej moim skromnym zdaniem.
Sprawdź dostępność Światłowodu na MAPIE lub zapytaj na CZACIE podając dokładnie adres.
Dopytaj też ile możesz płacić, ponieważ należy pamiętać, że podłączenie nowego dostawcy, to niepotrzebny wydatek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W ubiegłych latach ( klientem orange jestem już co najmniej 6-7 lat) przedłużenie umowy zawsze załatwiałem sam przez internet (zawsze też były jakieś gadżety , itp do domówienia) ,ale pamiętam że już na 3-4 miesiące przed końcem umowy dzwonili konsultanci . Teraz do końca umowy jest mniej niż 2 miesiące i nie ma żadnego kontaktu z ich strony. dodatkowo jak chciałem sprawdzić ofertę przedłużeniową to wychodzi na to ,że zamiast 62 zł ,które obecnie płacę ( internet + zawieszenie telefonu) miałbym płacić ok. 80 złotych - trochę lipa jak na stałego klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej dopytaj na CZACIE na co możesz liczyć. Pamiętaj, że dostaniesz więcej usług.
Kalkulator Usług - Orange Love.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do telefon - to zależy od tego czy masz na niego lojalkę czy nie, a jeśli jest lojalka czy ten sam termin. Przy umowie terminowej podobnie nie ma wypowiedzenia. Bez lojalki obowiązuje wypowiedzenie 30 dni ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego.
Warto z uwagi na możliwe różne termin sprawdzić koniec zawieszenie i ew. je przedłużyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady się zmieniły .Ministerstwo telekomunikacji zmieniło przepisy i teraz gdy kończy się okres umowy ,jeśli nie zostanie ona wypowiedziana ,30 dni przed jej upływem zostaje automatycznie przedłużona .
Dlatego warto pamiętać o dokładnym czasie końca umowy,przepisy zmieniły się o ile pamiętam około marca/kwietnia 2018 roku.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »