- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak uniknąć opłaty za cesję numeru?
@ketrasaArtur a to ciekawe. Bo jednak normalnie powinna być. Widać się udało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kimiriko niestety, tylko w tym jednym salonie daje się tak fajnie sprawy załatwiać. Trochę mnie zmotywowałaś. Zaraz napiszę opinię o tym salonie 👍 Przydało by się więcej takich salonów. Jeszcze w Lublinie, Galeria Olimp są w porządku, sprawy załatwiają od ręki, ale niestety nie da się ominąć opłat. Te dwa salony, jak tylko jestem w pobliżu z wielką przyjemnością odwiedzam. Mój lokalny omijam szerokim łukiem. Szkoda czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jac_balagane Widzisz...najważniejszą kwestią jest nazewnictwo...Oficjalnie cesja to przekazanie usług i to kosztuje dla abonamentu 99zł brutto (stąd może zła interpretacja w salonie), a przerejestrowanie karty na innego użytkownika to koszt 50zł i to jest usługa dla prepaidu (usług na kartę).
Warto to doprecyzować, bo w zależności co kto rozumie pod hasłem... i jaki komunikat w omnibooku na stronie Orange przeczyta, tak informuje 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jac_balaganenapisał(-a)A nie ma jakiegoś triku ze na kartę u mamy zrobić a na karcie na mnie? 😕
Jaśniej niż napisałem poprzednio? Najpierw szanowna Rodzicielka przenosi numer do konkurencji. U konkurencji (trzeba wybrać taką, która nie pobiera opłat za przerejestrowanie numeru, IIRC są takie możliwości) przerejestrowujecie numer na Ciebie. Następnie samodzielnie przenosisz numer do Orange. IMHO da się nawet nawet bezpośrednio do Flex. I voilà, masz po taniości. Pewnie zajmie kilka tygodni, i jeśli coś po drodze się nie uda to będzie trzeba główkować (albo zapłacić za coś innego niż przerejestrowanie), ale pytałeś o trik a nie o rekomendacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 jeśli miałbym ryzykować, że coś po drodze w czasie takiej przewrotki się wykrzaczy , wolałbym zapłacić te 50 zł. Dla świętego spokoju
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »