- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najkorzystniej zachować numer powiązany z Orange Love?
@j131napisał(-a)
@Windowv2napisał(-a)
To we Flexie ofercie rodzina da się mieć numery zarejestrowane na różne osoby?
Na 100% nie mogę tego potwierdzić, ale z tego co widać w apce tak by wynikało. Oczywiście mogę się mylić, jeśli ktoś ma bardziej sprawdzone informacje, to również będę wdzięczny za podzielenie się.
@Windowv2 @j131 Dla precyzji oferty "rodzina" już nie ma. Teraz to się nazywa "karty dodatkowe". Karta główna i dodatkowe muszą być zarejestrowane na tę samą osobę i są opłacane z jednego źródła - karty, blik, środków flex. Karty dodatkowe właściciel konta może rozdać rodzinie, pracownikom etc. W każdej chwili może te karty dezaktywować, użytkownikom kart można przyznać pewne elastyczne narzędzia administrowania np. włączania płatnych pakietów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Nie poddawaj się. Jakieś 13 miesięcy temu sam się wyplątałem z już bezterminowej oferty love, chociaż różne rzeczy czytałem - że się nie da, że stracisz numer itp. Jeden numer zachowałem, dwa wypowiedziałem. Główny numer wyniosłem do innej sieci i powróciłem (operacja zajęła nie więcej niż tydzień), bo się połakomiłem na 3 mies. za 1 zł we flex dla nowych przybywających z obcych sieci, co wynagradzało i tak bardzo prostą porcedurę przeniesienia i powrotu 🙂
Co do wypowiedzenia i zachowania numeru doradzam skonsultować się z doradcą na czacie Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Śmiechu warte. Rano się dało teraz nie. Właściciel nie chciał kombinować pojechał do salonu że chce przedłużyc abonament tylko na numer i się nie dało. Weryfikacja niepoprawna. Pani rozłożyła ręcę i powoedziała że teraz się nie da. Właściciel numeru i usług wściekły dał mi upoważnienie i wolną rękę na wszystko. Powiedział, że mogę robić wszystko co w mojej mocy by ocalić numer. Ostatecznoś którą na razie chciała bym uniknąć to przeniesienie podwójne numeru między operatorami. Jak nie to wląsciciel rozwaza wypowiedzenie umowy i zakup nowej sim z nowym nr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur Doradca też widzi tylko dwie opcje. Zachowanie dotychczasowego numeru na dotychczasowej SIM jedynie przez opcję drigiego abonamentu za 65 zł ze znizkami juz na dwa lata (dla mnie 75 zł bo bez zgod marketingiwych oraz z fakturami papierowymi bo wlaściciel to osoba starsza i nie chce bawić się w wieczne logowanie do MO), lub przeniesienie do innej sieci i powrót ale tu zabawa w skany dowodów, wymiany sim itp. A wystarczyłoby by Orange umożliwił prostą dyspozycje przeniesienia numeru do oferty na kartę. Zobaczymy co dalej na razie jeszcze się nie poddałam ;). Wg konsultanta nawet przejscie na submarkę NJU i powrót to wymiana kart sim i skany dowodów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Gdy orientowałem się jak rozwiązać Love- to chyba był listopad 2024, to po przedstawieniu sytuacji: że chcę wypowiedzieć dwa numery, a jeden zachować ale nie w abonamencie, tylko we flex, to od doradcy na czacie dostałem jednoznaczną ofertę przeniesienia głównego numeru do orange free po okresie wypowiedzenia, a z free mogę już przejść do flex. Co miałoby wyglądać tak: składam wypowiedzenie z terminem 30 dni, love wygasa, po wygaśnięciu love ten numer który zadysponowałem u doradcy przechodzi do free, reszta numerów przepada. Zastrzegam - nie przeszedłem jednak tej ścieżki!, bo znalazłem korzystniejszy dla siebie sposób. Poszedłem do salonu konkurencji, wypełniłem wniosek-dyspozycję o przeniesienie numeru z okresem wypowiedzenia 30 dni, wniosek został przyjęty i zrealizowany. W ciągu kolejnych 7 dni byłem z powrotem w Orange, a konkretnie we Flex. A dzięki przejściu z obcej sieci do flex dostałem promocję dla nowych
Wszyscy konsultanci w Orange cisną teraz bardzo na abonamenty wręcz za wszelką cenę. Jeśli nie czat, to dobrze byłoby w tej sprawie- żeby załatwić jak należy, porozmawiać z doświadczonym doradcą w salonie firmowym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur w salonie mówią to samo i to w kilku. Że tylko abonament powoduje zachowanie dotychczasowej SIM. Druga opcja to przeniesienie do innej sieci i powrót poprzez dwukrotną wymianę SIM. Właściciel ma dosyć jazd po salonach. Mnie powiedziano w kilku salonach że dyspozycja numeru po rozwiazaniu umowy nie zadziała, że numer przepadnie gdy rozwiążę umowę. Taka umowa to zmora prawdziwa. Pomijajac fakt że 2,5 roku temu własciciel został w nią wmanewrowany poprzez informację w salonie że podpisuje umowę na sam abonament bo taką chciał ale konsultant wiedział ze cisną nas z przedłużeniem internetu z bezterminowej i zakręcił go. Napisalam pismo do UOKIK w tej sprawie ale wlaściciel nie chciał podpisać twierdząc ze pewnie i tak nic to nie da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)@arthur w salonie mówią to samo i to w kilku. Że tylko abonament powoduje zachowanie dotychczasowej SIM. Druga opcja to przeniesienie do innej sieci i powrót poprzez dwukrotną wymianę SIM. Właściciel ma dosyć jazd po salonach. Mnie powiedziano w kilku salonach że dyspozycja numeru po rozwiazaniu umowy nie zadziała, że numer przepadnie gdy rozwiążę umowę.
A ta osoba nie ma konta w banku które wspiera mojeID/mObywatel?
Wtedy do innej sieci odbierze kartę od kuriera albo do paczkomatu. A do orange na kartę może wrócić z pomocą kuriera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2 nie posiada nawet dostępu online do konta bankowego. Także o Cyfrowym ID nawet nie ma mowy. Nie ma też smartfona a zwykły telefon sprzed 18 lat. Nie ma więc też mObywatela. Może miec dostęp tylko do stron i maila poprzez komputer lub moj smartfon. Z tego co czytałam w mObywatelu miało też się zmienić że logowanie będzie tylko przez e-dowód a nie jak dotychczas cyfrowe ID chociażby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)@Windowv2 nie posiada nawet dostępu online do konta bankowego. Także o Cyfrowym ID nawet nie ma mowy. Nie ma też smartfona a zwykły telefon sprzed 18 lat. Nie ma więc też mObywatela. Może miec dostęp tylko do stron i maila poprzez komputer lub moj smartfon.
No to może ten numer nie jest aż taki istotny? Wziąć zupełnie inny w OFNK, skoro taki jest plan docelowy, a Love po prostu wypowiedzieć i zapomnieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 jeszcze się nie poddałam. Istotny czy nie istotny, pisanie do 100 osób i dzwonienie przez osobę starszą to też problem ze zmianą numeru, stąd chcemy zachować dotychczasowy, szczegolnie że problem jest przez to że umowa to jedno wielkie klamstwo miala być na sam telefon a podkladka na Orange Love została zrobiona, więc to nie wina tej osoby a konsultanta. Wsadzić z karty do Love było latwo a teraz wielka batalia jak to rozłączyć, to dla mnie głupie i niezrozumiałe. Szybciej przeboleję abonament za 75 zł na dwa lata niż utratę numeru raczej. Już nawet właściciel chciał ale nie dało sie w salonie bo błąd. Czekam jeszcze i patrzę na dostępne możliwości. One są lepsze czy gorsze ale są. Może uda sie przejść na kartę zobaczymy.