Jak najkorzystniej zachować numer powiązany z Orange Love?

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3051
  • 12607
  • 126

@Lilienne sprawdziłem na stronie Orange i w ważnych komunikatach piszę, że numer nie może zostać przeniesiony z abonamentu na kartę?

• Jeśli Twój numer jest częścią pakietu Orange Love,

• W przypadku śmierci właściciela numeru. 

Info o tym w tym linku w pkt 1 Zmiana oferty z abonamentu na kartę https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-oferty-z-abonamentu-na-karte#

@Lilienne znalazłem takze podobny temat na forum NO Przeniesienie nr z abonamentu Orange love na karte https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Przeniesienie-nr-z-abonamentu-Orange-love-na-karte/td-p/399665 

Jakby Ci się nie udało to może wsiąść ofertę Orange Love Mini czyli internet domowy (Orange Światłowód) i telefon komórkowy 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 124
  • 423
  • 0

@Windowv2 z tego co pisze regulamin tylko na mnie więc nie probuje. Wolę dwa konta flex.

• 124
  • 423
  • 0

@Pablo5 niestety w moim zadupiu jest tylko Orange Love i to max 10 Mbit/s.

Przejście na flex będzie się wiązało ze zmianą SIM czy nie? I czy orientujecie się o metodach platności? Nie chcialabym by dwa konta miały moją karte kredytową podpiętą, nawet nie wiem czy to dopuszczalne.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8868
  • 36050
  • 301

@Windowv2napisał(-a)

To we Flexie ofercie rodzina da się mieć numery zarejestrowane na różne osoby?

Na 100% nie mogę tego potwierdzić, ale z tego co widać w apce tak by wynikało. Oczywiście mogę się mylić, jeśli ktoś ma bardziej sprawdzone informacje, to również będę wdzięczny za podzielenie się.

• 8868
  • 36050
  • 301

@Liliennenapisał(-a)

Przejście na flex będzie się wiązało ze zmianą SIM czy nie? I czy orientujecie się o metodach platności? Nie chcialabym by dwa konta miały moją karte kredytową podpiętą, nawet nie wiem czy to dopuszczalne.

Można płacić blikiem albo przedpłacać na różne sposoby. Podpinanie tej samej karty do różnych kont chyba też jest możliwe, ale nie sprawdzałem tego. SIM przy przejściu z Orange być może będzie mógł zostać, ale pewności nie mam. O ile w ogóle taka migracja się uda (to w końcu dwa różne systemy).

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 731
  • 2593
  • 3

@j131napisał(-a)

@Liliennenapisał(-a)

Można płacić blikiem albo przedpłacać na różne sposoby. Podpinanie tej samej karty do różnych kont chyba też jest możliwe, ale nie sprawdzałem tego. SIM przy przejściu z Orange być może będzie mógł zostać, ale pewności nie mam. O ile w ogóle taka migracja się uda (to w końcu dwa różne systemy).

O ile pamiętam to bezpośredniej migracji z OL do Flexa nie można przeprowadzić.

Chyba sporo sensu miałoby przeniesienie do innej sieci np. takiej która wysyła do Paczkomat InPost, potem przeniesienie do Orange na Kartę i jak przedłużona zostanie oferta 3 mc za 0 dla przenoszących numer to skorzystanie z niej.

• 124
  • 423
  • 0

Żeby było śmieszniej w MO pokazuje, że numer jest w NJU choć nie jest i nie pozwala przedluzyc umowy tylko jako migrwcję z NJU za 25 zł miesiecznie co jest czyms zupełnie innym niż mowią w salonie.

• 8868
  • 36050
  • 301

@Liliennenapisał(-a)

Żeby było śmieszniej w MO pokazuje, że numer jest w NJU choć nie jest i nie pozwala przedluzyc umowy tylko jako migrwcję z NJU za 25 zł miesiecznie co jest czyms zupełnie innym niż mowią w salonie.

Skoro są niezgodności w SYSTEMIE to czarno to widzę. Prawdopodobieństwo utraty numeru wzrasta. Na twoim miejscu złożyłbym dyspozycję u konkurencji.

• 124
  • 423
  • 0

Nie chcę przenosić między operatorami. Trudno zostanie abonament za 65 zł i nigdy więcej Orange Love i łączenia usług. Dwa lata przeboleję za niedogodność. Potem przejdziemy na kartę.  

Swoją drogą ciekawi mnie co się stanie gdy wycofam zgodę na rozliczanie usług na wspólnym rachunku? Orange Love nie rozpadnie się wtedy samo? Czy rozwiąze sie unowa z ryzykiem utraty numeru?

• 8868
  • 36050
  • 301

Jeśli zerwiesz umowę (niezależnie od sposobu w jaki to zrobisz), i nie wydasz dyspozycji co do losów numeru, to numer utracisz.