- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najkorzystniej zachować numer powiązany z Orange Love?
Hejka wszystkim,
Postanowiłam zrezygnować z pakietu Orange Love w związku z ostatnimi informacjami uzyskanymi z Orange. Jednakże jest tam złączony numer komórkowy, który chcę zachować a pozostałą część rozwiązać. Byłam w dwóch salonach. W pierwszym dano dyspozycje przeniesienia numeru na kartę bo miało to spowodować odłączenie numeru i anulowanie umowy Orange Lovez, ale ta dyspozycja została anulowana jako niedozwolona czynność. Dziś powiedziano mi że mogę jedynie przedłużyć umowę na sam numer ale aż za 65 zł miesięcznie. By zachować numer ale anulować Orange Love. Szczerze jestem wkurzona że nowy numer albo przenoszący ma możliwość abonamentu za 25 zł a ja musialabym się męczyć aż za 65 zł. Dziwnie są traktowani stali klienci. W drugim salonie również otrzymałam informację że najtansza opcja to 65 zł. Druga opcja to zabawa w podwójne przenoszenie numeru do innej sieci a potem powrót do Orange co wg mnie jest upierdliwe. Trzecia opcja to przejście do Flex i potem ewentualnie powrotna migracja na kartę i ta wydaje się najszybsza i najtańsza. Czy są jeszcze jakies opcje ? Co o tym myślicie? Już i tak wściekłam się bo pani zadawała dziwne pytania czy niepotrzeby nam internet i próbowała wcisnąć mobilny za niebagatela 95 zł gdzie ja mam za 35 żł większy pakiet danych w ofercie na kartę. Powiedziałam Pani jawnie że mobilny na kartę działa lepiej i taniej oraz czy ona by chciała płacić 130 zł miesiecznie za marne do 10Mbit/s downloadu i 1 Mbit/s uploadu. Gdy powiedziałam że taka umowa to relikt sprzed 15 lat pani z tyłu czekajaca w kolejce aż się zaśmiała ;).
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Akurat to prawda, że przeniesienie numeru na kartę z abonamentu Orange Love jest niedozwolone - https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-oferty-z-abonamentu-na-karte. Szczerze pozostaje możliwość przejścia na Orange Flex, a potem OFnK. No bo abonament w Orange jest cenowo nieopłacalny - jedynie jest cenowo oplacalny w Orange Love mini.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Lilienne
Najlepszym rozwiązaniem aby zachować numer telefonu powiązany z Orange Love to przenieść numer do oferty na kartę z 30 dyniowym okresem wypowiedzenia. Tylko wyraźnie trzeba zaznaczyć, że numer ma być w ofercie na kartę.
Jak mocno zależy na czasie, to można spróbować przenieść numer do innego operatora. Może się udać. Potem przeniesiesz do oferty na kartę. Można też online:
https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte
Jeżeli chodzi o zachowanie numeru, to wystarczy raz na rok, lepiej co 11 miesięcy doładować za 5 zł. Numer automatycznie przedłuży ważność na połączenia odbierane na rok.
Dla potwierdzenia masz tutaj podobny temat na forum NO Jak zachować numer komórkowy po rezygnacji z pakietu Orange Love Extra https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Jak-zachowa%C4%87-numer-kom%C3%B3rkowy-po-rezygnacji-z-pakietu-O...
Myśle, że moje wskazówki okażą się przydatne 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@deest napisał(-a)
Akurat to prawda, że przeniesienie numeru na kartę z abonamentu Orange Love jest niedozwolone - https://www.orange.pl/omnibook/zmiana-oferty-z-abonamentu-na-karte. Szczerze pozostaje możliwość przejścia na Orange Flex, a potem OFnK. No bo abonament w Orange jest cenowo nieopłacalny - jedynie jest cenowo oplacalny w Orange Love mini.
We Flex muszę zakladać nowe konto? Chodzi o to ze numer jest na kogo innego i dalej będzie a ja tez chce potem mieć swój wlasny flex z innym numerem głównym i wolałabym by ten flex był oddzielny z moimi. Czy przejscie z flex na kartę potem odbywa sie za pomocą konsultanta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 napisał(-a)
Cześć @Lilienne
Najlepszym rozwiązaniem aby zachować numer telefonu powiązany z Orange Love to przenieść numer do oferty na kartę z 30 dyniowym okresem wypowiedzenia. Tylko wyraźnie trzeba zaznaczyć, że numer ma być w ofercie na kartę.
Jak mocno zależy na czasie, to można spróbować przenieść numer do innego operatora. Może się udać. Potem przeniesiesz do oferty na kartę. Można też online:
https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte
Jeżeli chodzi o zachowanie numeru, to wystarczy raz na rok, lepiej co 11 miesięcy doładować za 5 zł. Numer automatycznie przedłuży ważność na połączenia odbierane na rok.
Dla potwierdzenia masz tutaj podobny temat na forum NO Jak zachować numer komórkowy po rezygnacji z pakietu Orange Love Extra https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Jak-zachowa%C4%87-numer-kom%C3%B3rkowy-po-rezygnacji-z-pakietu-O...
Myśle, że moje wskazówki okażą się przydatne 🙂
Pozdrawiam 🙂
Pani tak miała zrobić chyba ale powiedziała ze nie ma możliwości by numer przeniesć na kartę. Powiedziała wprost że jak wypowiem umowę numer przepada i być może wprowadziła mnie w błąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne według mnie po rezygnacji z pakietu love nie ma możliwości przejścia z numerem na kartę w dniu wygaśnięcia pakietu. Jeśli pani nie może wprowadzić takiego zamówienia normalnie, niech to zrobi reklamacyjnie. Warto spróbować
Gdy jednak się będzie upierać, nic nie poradzisz. Trzeba skakać między operatorami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)We Flex muszę zakladać nowe konto? Chodzi o to ze numer jest na kogo innego i dalej będzie a ja tez chce potem mieć swój wlasny flex z innym numerem głównym i wolałabym by ten flex był oddzielny z moimi. Czy przejscie z flex na kartę potem odbywa sie za pomocą konsultanta?
W flexie trzeba zakladac nowe konto. A przejście z flex na karte odbywa się przez bota.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)We Flex muszę zakladać nowe konto? Chodzi o to ze numer jest na kogo innego i dalej będzie a ja tez chce potem mieć swój wlasny flex z innym numerem głównym i wolałabym by ten flex był oddzielny z moimi. Czy przejscie z flex na kartę potem odbywa sie za pomocą konsultanta?