Nie można wyświetlić tego widżeta.

Internet zużywany z własnego pakietu, a nie z dodatkowych urodzinowych 20GB

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 0
  • 0

Jasne, nie wszystko schodzi od razu, na szczegółowym wykazie nie ma np z dnia dzisiejszego informacji o zużytym transferze, ale na ogólnym kafelku z limitem schodzi regularnie. Bonus aktywowalam w środę, w czwartek dostalam smsa, że wyczerpalam 80% środków z transferu, a w piatek dodało mi 10zl do abonamentu. Moze nie wszystko jest na bieżąco odswiezane, bo są co jakis czas sesje, ale opoznienie trwalo by 3 dni?! To jak mam korzystac z internetu skoro nie wiem ile go faktycznie zuzylam, bo 3 dni to za ktrotko dla otange zeby zaktualizowac stan transferu...

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 330
  • 368
  • 6

A u mnie chyba nieprawidłowo schodzi ten pakiet (internet mobilny). Powinien na samym początku a już zszedł pakiet podstawowy i leci 100GB z lejkiem 10 Mbps. 20GB nadal nietknięte. Co jest?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5487
  • 18295
  • 186

@Pathfinder to raczej kwalifikuje się na interwencję w BOK

• 330
  • 368
  • 6

Na to wygląda, że to jedyna opcja.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32763
  • 38681
  • 1387

A masz vpn?

• 330
  • 368
  • 6

Na koncie aktywny jako usługa, ale router ustawiony jest na APN internet. Na numerze głosowym również mam aktywny na koncie APN vpn i bonusowe 20 GB rozlicza się prawidłowo.

Zespół Nasz Orange
  • 2981
  • 12499
  • 151

@Tosqa

chciałbym Cię zachęcić do jeszcze jednej aktywności (związanej z zadanym tutaj na forum pytaniem Bardzo szczęśliwy robot). Szczegóły poniżej:

Pokaż szczegóły
  • jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk 4.png 
    Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.

• 330
  • 368
  • 6

Kontaktowałem się z BOK. Uprzejma Pani stwierdziła, że pakiet jest rozliczany prawidłowo, a tylko w MO tego nie widać. Niestety chyba jednak tak nie jest bo wskoczył mi lejek 10 Mbps z pakietu 100 GB, a pakiet 20 GB jak nie był ruszony tak nadal nie jest.

Zespół Nasz Orange
  • 2981
  • 12499
  • 151

U mnie również włączył się lejek... No i wtedy podpytałem na czacie czy na pewno wszystko jest OK. Po krótkiej wymianie zdań ostatecznie stanęło na zgłoszeniu sprawy do działu technicznego. Rozmowa na infolinii była krótka - zarejestrowano usterkę. Problem został naprawiony, a pakiet już wykorzystałem Szczęśliwy robot.

• 330
  • 368
  • 6

Wygląda na to, że naprawili globalnie. U mnie również zaczął schodzić ten pakiet kilka dni temu, a szkoda bo zostało tylko kilka dni jego ważności. 😉