- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet LTE dla domu 150GB
Wytam serdecznie.
Podpisałem nową umowę z Orange na Internet LTE. Umowa przyjechała z kurierem. Na umowie napisane jest, że umowa zostaje zawarta na 24 miesiące, liczone od 13-10-2016, czyli od dzisiaj.
1. Problem w tym, że moja karta jest nieakrywna. Router ZTE sygnalizuje o tym, że karta jest nie aktywna, a tablet informuje o braku sieci.
2. Umowa imformuje mnie, że zmieniono mój dotychczasowy nr. abonencki. Zarejestrować ten nr. na stronie Orange otrzymuję informację, że dany nr. po prostu nie istnieje.
Proszę o wytłumaczenie tej sprawy i z góry serdecznie dziękuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najefektywniej będzie skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta...
510100100, a jeżeli masz również smartfon z numerem orange, a w nim aplikację Mój Orange, to po zalogowaniu się danymi konta tego numeru możesz za darmo porozmawiać z doradcą Orange. Ten ostatni sposób to także moliwość pominięcia łączenia przez automat, wybierania opcji itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy to była nowa umowa przy przedłużenie?
Podejrzewam, że jednak przedłużenie.
Wtedy warunki aneksu wchodzą w życie z nowym okresem rozliczeniowym. Stara oferta obsługiwała cdma, więc do końca okresu rozliczeniowego nowa karta powinna działać w starym routerze cdma. Z nowym okresem będzie działać tu i tu.
Po szczegóły jak mówią przedmówcy proponuję skontaktować się z BOK.
Jeśli chodzi konto na stronie www/Mój Orange - to powinno się zachować, ale nie zawsze to się udaje.
Możesz logować się starym loginem i hasłem. Jeśli jako login używałeś numer CDM i jakieś cyferki, po zmianie oferty użyj dziewięciocyfrowego numeru nadanego dla nowej oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety większość osób nie odróżnia czymś jest nowa umowa a aneks.
Informacja o zmianie numeru abonenckiego sugeruje, że to migracja z Orange Freedom Pro na nowszą ofertę.
Po niby po co zmieniać numer?
Stare oferty miały numery CDM i cyferki by było na same radiówki, nowe są dualne i mają przypisany jakiś numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś