- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwny numer z Niemiec
Witam,
Zauważyłem że ostatnio w bilingach mam połączenia od takiego numeru +491779999999983 nie mogę go nigdzie znaleźć w internecie a dzwoniąc na niego jest nieaktywny połączenia są o różnych dziwnych porach jak 5 rano i rozmowy trwają po 5-10 min , może ktoś miał styczność z takim czymś lub wie o co chodzi , dodam że pracuje w Niemczech i dzwonię na niemieckie numery ale na pewno nie rozmawiałem z nikim z tego numeru .
Z góry dziękuję za pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwny numer z Niemiec
Cześć @Seed_
Jest to numer niemiecki. Tym numerem prawdopodobnie mogą posługiwać się oszuści, którzy mogą wykradać dane osobowe. @Seed_ proponuję zablokować ten numer.
Podsyłam Ci linka do tematu ze strony Polityki Bezpieczeństwa Nieznany numer znów nęka Polaków. Tym razem z Niemiec https://www.politykabezpieczenstwa.pl/pl/a/nieznany-numer-znow-neka-polakow-tym-razem-z-niemiec
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwny numer z Niemiec
@Seed_ pytanie o rozmowy. Jeśli ich nie odbierasz to jak dochodzą do skutku i są widoczne w bilingu?
Zablokuj ten numer i nie będzie problemu. Zostanie dodany do listy numerów przez Ciebie ignorowanych i tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwny numer z Niemiec
@Seed_napisał(-a)...
a dzwoniąc na niego jest nieaktywny
...
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale Ty naprawdę próbujesz dzwonić na ten numer? Po co? Prosisz się o kłopoty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwny numer z Niemiec
@Seed_napisał(-a)..
ostatnio w bilingach mam połączenia od takiego numeru +491779999999983
...
Ale na pewno chodzi o bilingi? Od operatora? Czy o historię połączeń w telefonie? Numer jest z całą pewnością fałszywy: jest za długi. To że coś Ci się wyświetla na ekranie czy w historii połączeń jako numer dzwoniącego, niestety nie znaczy że wiadomo kto naprawdę dzwonił. Jedyne co wiadomo w tym konkretnie przypadku, to że nie mógł to być ten numer, bo taki po prostu nie istnieje. Pisłeś że "rozmowa trwała 5 minut". Co miałeś na myśli? Jaka rozmowa? Rozmawiałeś z kimś dzwoniącym rzekomo z tego numeru? Najpierw zadajesz intrygujące pytanie, a potem znikasz, proszę napisz coś więcej.