- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego umowy nie są jednoznaczne i przejrzyste ?
Niestety w tym jest dużo racji choć w tym wypadku na obronę Orange mogę stwierdzić że jezeli konsekwentnie upominamy się o swoje to nie idą w zaparte ale na końcu można uzyskać pozytywne rozwiązanie choć kosztuje to nas sporo czasu i niepotrzebnych emocji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
duda0 napisał(-a):jezeli konsekwentnie upominamy się o swoje to nie idą w zaparte ale na końcu można uzyskać pozytywne rozwiązanie choć kosztuje to nas sporo czasu i niepotrzebnych emocji.
Tylko, że taką postawę wykazuje niewielki procent klientów, a znakomita większość jest bierna lub nie ma czasu albo nie wie jak skutecznie walczyć. Świadomość konsumencka jest u nas na mizernym poziomie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No ja jak dostałem swoje umowy to od razu chciałem zwrócić bo z nich nic nie wynikało. Co ciekawe jak dzwoniłem na infolinię to nikt nie był mi w stanie powiedzieć ile będę płacił po zakończeniu 6 miesięcznej promocji. Jednak powiedzieli coś ciekawego.
I co jest zgodne z prawem. "Rozmowy są nagrywane i jeśli tak się umawiał pan z konsultantem to tak będzie". Pół roku minęło pierwsza faktura i zonk + 15 zł. 1 reklamacja miła rozmowa 3 dni czekania i korekta. Było tak jak mówili.
Czyli w tym przypadku miłe zaskoczenie - firma słownie wywiązała się z umowy. Ale faktycznie albo należy takie rozmowy dla siebie nagrywać albo zapisywać ustalenia bo ja już miałem problem z połapaniem się do której umowy się czepić, na której są zawyżone rachunki - pamiętałem ile miałem płacić po skończeniu promocji i to była moja pozycja wyjściowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla ludzi papiery nie są ważne. Nawet nie faktura. Zwykle wystarcza sms z kwotą do zapłaty. Jeśli ktoś umawia się na umowne 50 zł abonamentu (wiem, że dokładnie nie ma takiej opcji - to dla przykładu) - chciałby mieć taką fakturę i ani grosza więcej.
A w Orange jeśli to nowy numer to dochodzi aktywacja 50 zł - plus wyrównanie za niepełny okres rozliczeniowy.
Więc wychodzi rachunek powiedzmy na 115 zł.
Póki Orange nie pójdzie w ślad za niektórymi sieciami co zerują aktywację i pierwszy niepełny okres rozliczeniowy jest za 1 grosz, to zawsze będzie na to że umowy i regulaminy są nie jasne.
Ale wg mnie to walka z wiatrakami - jeśli ma być "ściśle", to nie będzie jasno.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Marcin_Wdowiak napisał(-a):
Ale faktycznie albo należy takie rozmowy dla siebie nagrywać albo zapisywać ustalenia bo ja już miałem problem z połapaniem się do której umowy się czepić, na której są zawyżone rachunki
Można nagrywać, ale nie zawadzi też podczas rozmowy poprosić o potwierdzenie pisemne ustalonych warunków choćby mailem. I nie jest to żadna łaska operatora tylko regulowane ustawą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"reklamacja miła rozmowa 3 dni czekania i korekta. Było tak jak mówili.
Czyli w tym przypadku miłe zaskoczenie - firma słownie wywiązała się z umowy."
zaskoczenie to by było gdyba sami zrobili zgodnie z ustaleniami.
tak to tylko skorygowali swoje plany zarobku na Tobie widząc iż coś tam pamiętasz i będziesz się burzył gdyby nie to to by cie orżneli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysoka suma wyjściowa w umowie jest pomyślana między innymi, po to, aby w przypadku niuzasadnionego zerwania umowy przez kienta FIRMA MOGŁA NALICZYC KARY UMOWNE ZA NIEWYKORZYSTANY CZAS UMOWY OD SUMY WYJŚCIOWEJ, BEZ JAKICHKOLWIEK ZNIŻEK - przewidzianych w umowie lub na fakturze. To jest dobry bat na nie niegrzecznych klientów... Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »