Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Orange na statusie "Zamówienie zostało przyjęte i jest realizowane" może je anulować?

V4RTOX
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Czy Orange na statusie "Zamówienie zostało przyjęte i jest realizowane" może je anulować?

Witam,

Przenoszę numer z T-Mobile do Orange. W T-Mobie był to mix na kartę, ale zdecydowałem się na abonament w Orange, dobrałem do tego telefon Samsung Galaxy S24 Ultra (Raty) oraz etui z dostawą do salonu. SMS-em dostałem hasło do otwarcia umowy oraz maila z informacją „Zamówienie zostało przyjęte i jest realizowane” wraz z dokumentacją i tutaj rodzi mi się pytania czy zamówienie już jest faktycznie zweryfikowane i telefon dotrze do salonu czy mogą to jeszcze anulować? Patrze w szczegóły zamówienia to ma status w trakcie realizacji. Pozdrawiam

28 ODPOW. 28
IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@V4RTOX możesz anulować te zamówienie, tylko się licz z tym, że potem trzeba trochę odczekać, aż nowe zamówienie da się złożyć i to nie ważne gdzie byś to chciał zrobić (salon/ sklep internetowy).

Tak na marginesie odbiór w salonie to najgorsza opcja, bywa że telefonu nie wydadzą... tylko nową umowę bez telefonu.

V4RTOX

Ja nie zamierzam anulować tylko czy Orange na tym etapie może anulować zamówienie Zależy mi dość mocno na telefonie więc kicha niezła by była. Na jakiej zasadzie też nie wydadzą telefonu skoro w zamówieniu jest?

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Zamówienie zostało przyjęte i jest realizowane

@V4RTOX odbiór urządzenia w salonie często odbywa się z problemami, dlatego tak napisał @IreneuszCD. Ja w salonie też miałem problem z odbiorem urządzeń. Mam nadzieję, że Ciebie nie będzie to dotyczyło. Postępuj zgodnie z otrzymanymi informacjami i mam nadzieję, że urządzenie bez problemu odbierzesz w salonie.

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@V4RTOX do póki nie ma do odbioru, to mogą odrzucić. Co do telefonu z odbiorem w salonie, partnerski salon różnie to realizuje i bywa że taki telefon da komuś znajomemu, tobie wcisną samą umowę, były takie tematy na forum. Ja preferuję kuriera i wtedy na 100% bez problemów, ale każdy robi jak uważa.

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@V4RTOX  nikt nie anuluje i wydadzą zgodnie z zamówieniem 

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

@V4RTOX , wszystko zostanie zmienione po weekendzie. Czyli status zmieniony zostanie w Poniedziałek.

Jedyny powód anulowania zamówienia jest brak weryfikacji płatniczej. Czyli jeśli masz opłacane FV i nie zalegasz z płatnościami, będzie pozytywna.

V4RTOX

Mogę wtedy odmówić umowy i naciskać na wydanie umowy wraz z telefonem? 

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@V4RTOX poczekaj na rozwój sytuacji. Jak dostaniesz powiadomienie o możliwości odbioru, to udaj się do salonu i niech cię nie zbywają późniejszym dostarczeniem urządzenia, tylko masz wyjść z salonu z urządzeniem. Jak będą zbywali, nie daj się.

V4RTOX

Pozostaje, uzbroić się w cierpliwość i liczyć na pozytywne zakończenie 

Akurat w takich sprawach sytuację stawiam twardo i krótko także ze spławieniem będzie ciężko, dzięki wielkie za informacje