- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Orange love jest pułapką bez wyjścia????
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złóż w salonie dyspozycję na piśmie o treści:
"Dyspozycja - informuję,iż z dniem (data końca Twojej umowy) rezygnuję z promocji Orange Love 4g w taki spoób, iż numer komórkowy będzie przeniesiony na kartę (przenieś na jeden dzien u nich na kartę,a drugiego dnia przeniesiesz go, gdzie będziesz chciał) natomiast z internetu LTE rezygnuję całkowicie".
Dyspozycja taka zostanie przyjęta jako zgłoszenie reklamacyjne i rozpatrzona pozytywnie.
Ja właśnie tak wybrnąłem z OL 4G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie jednak można się powołać na wprowadzanie Klienta w błąd podczas podpisywania umowy oraz to, że utrata numeru może się wiązać z innymi uciążliwościami (jakiekolwiek by one nie były) o których nie wiedziało się podczas pospisywania tej umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem po dyskusji na czacie - nie ma problemu. Numer przenosimy na co chcemy i kiedy chcemy (z karą oczywiście). Usługa LTE jest wyłączana gdy przenosimy numer do innego operatora, jeśli po zakończeniu umowy na Orange Love chcemy zostawić tylko tel. komórkowy musimy złożyć oświadczenie.
W tej sytuacji wolę już zapłacić karę i uciekać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Małe odświeżenie tematu. Istnieje jeszcze jedna opcja na "zerwanie umowy".
Otóż według konsultanta mogę przedłużyć umowę przez Internet (na sam telefon) i po podpisaniu umowy zerwać ją bez konsekwencji z uwagi na obowiązujące przepisy dotyczące zawierania umów na odległość. Wtedy podobno telefon przechodzi na kartę.
Ktoś z Was próbował takiego myku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I udało Ci się? Złożyłam przeniesienie numeru do konkurencji. Mam potwierdzenie, że z końcem grudnia to się stanie. Próbowałam wypowiedzieć internet i powiedzieli mi, że do momentu przeniesienia numeru nie ma takiej możliwości, bo to jest pakiet i jeśli mi teraz rozdziela go to stracę numer, mimo zgłoszenia przeniesienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla mnie się udało. Miałem połączone usługi: jeden numer plan mobilny, jeden numer OL, i jeden numer Internet domowy LTE.
Plan mobilny został przedłużony, pozostałe numery, OL + internet przeniosłem do konkurencji, a później ponownie wróciłem do Orange na kartę.
Podobno numeru internetowego nie można przenieść. Ja to zrobiłem i wszystkie numery są zachowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moja umowa skończyła się rok temu mam nielimitowane połączenia SMs i MMS oraz 3,5gb internetu
Nie przedłużałem umowy i płace rok czasu 4zł bez umowy da się?
A no się da tylko trzeba pokombinować i nie migrować do innej sieci ciekawe jak długo to potrwa.