- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Dzień dobry!
Witam wszystkich po przerwie świątecznej.Chciałbym podzielić się tym jaki zrobiłem następny krok .
Zrobiłem dwa testy
1.Będąc jeszcze na platformie ustawiłem telefon kolegi (orange abonament) w tryb samolotowy i wysłałem sms po wifi na mó∆ tablet w sieci plus ,także włączony tryb samolotowy .Smsm oczywiście doszedł bez problemu.
2.Będąc już w kraju w telefonie żony ustawiłem tryb samolotowy Orange Pakiet love i wysłałem sms po wifi na mój telefon tym razem w sieci t-mobile (tryb samolotowy) i oczywiście wszystko działa sms doszedł bez problemu.
Z obu testów zrobiłem video i w odpowiedzi na ich pismo załączyłem te filmiki.Ciekawe co teraz odpowiedzą mając wszystko przed sobą wizualnie.
Najciekawsze jest to, że z żoną jesteśmy w tym pakiecie Love i jej telefon wysyła smsy a mój przestał.Jeszcze dla 100% pewności przełożyłem kartę sim orange z iPhone do samsung s24 ultra ,aby być pewny ,że to nie wina telefonu, niestety nie działa nadal.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Witam!
Wstępnie usługa naprawiona-póki co wszystko wróciło do normy.Wielkie podziękowania należą się pani z salonu Orange w Rumii.Pani na samym początku stwierdziła, że jest nie techniczna jednak tylko ona wpadła na pomysł co zrobić.
1.Sprawdziła mój imei nie zgadzał się z tym w który mają w systemie.
2.Mimo,ze mój numer nie posiadał usługi ekstra sim-potwierdziła to w systemie.Zrobiła taki trick.Aktywowała usługę ekstra karta e-sim a potem wyłączyła tą usługę.Dostałem sms ,że konfiguracja numeru została poprawiona i że teraz smsy po wifi będą działać.
Wszystko wróciło do normy.Ta pani, jest lepsza niż ten cały dział techniczny, który nawet nie zapytał o imei i nie wpadł na taki pomysł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »