Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14449
  • 59359
  • 722

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

@Legion12  potwierdzam to, co napisał @j131  o pakiecie Love. 

Rozwiązać możesz z karą, lub w trybie uznanej reklamacji ze strony Operatora 

Jeśli sami uznają, że dali ciała z czymkolwiek nie do ogarnięcia...lub popełnili błąd na tyle istotny, że po prostu tak wypada zrobić i zakończyć współpracę. 

Na to jednak bym nie liczył, bo umowa rzecz święta 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2597
  • 13931
  • 68

@Legion12 Zrezygnować z umowy możesz, tylko sprawdź jaką karę dostaniesz, Mój Orange to pokazuje, tak na poważnie, jak można brać SIM u operatora, jak się nie ma zasięgu, ale jeśli był przy podpisywaniu umowy, teraz nie, to można pismo wysłać, tylko miej na uwadze, że cały pakiet się rozleci 😎

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2320
  • 11087
  • 92

@IreneuszCD Polecisz jakiegoś operatora który działa offshore?

• 2597
  • 13931
  • 68

Telefonia satelitarna @Samotnick 😎

Tak na poważnie w temacie, operator nie gwarantuje pewnie poza lądem wszystkich usług, więc trudno z tego powodu zerwać umowę 😎

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2320
  • 11087
  • 92

@IreneuszCD A na poważnie? On i Ty macie awaryjny dostęp do komunikacji przez satelitę (https://support.apple.com/pl-pl/105097) ale tu głównie chodzi o otrzymywanie wiadomości autoryzacyjnych.

• 2597
  • 13931
  • 68

Numer zmienić do autoryzacji, skoro prepaid działa, to z niego korzystać, iPhone ma dual sim, prepaid na e-sim i tyle 😎

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 41
  • 152
  • 0

Wszystko się zgadza ,tylko zastanawia mnie zawsze jedna rzecz dlaczego nie można się tak po ludzku przyznać .Spieprzylismy coś -postaramy się naprawić .Nie znoszę kłamstwa  .Wysylaja ze nie uznają reklamacji ,że niby wycofują usługę SMS a jednak działa u wszystkich.To jest podstawa do anulacji umowy.  Zadzwoniłem na ląd do kolegi w sprawie sprawdzenie SMS po WiFi .Przestawil telefon w tryb samolotowy i wysłał sms po WiFi bez problemu-oczywiście ma abonament w Orange.

• 2597
  • 13931
  • 68

@Legion12 Obsługa klienta nie przyznaje się raczej do pomyłki, możesz drążyć temat, lub niech sekcja techniczna przyjrzy się temu, zwykły konsultant tego nie ogarnie 😎

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 310
  • 553
  • 15

@Legion12 Mam Flex-a (iPhone, eSIM bez dodatkowych kart) i w listopadzie dotknął mnie ten sam problem. Z dnia na dzień przestały działać SMS przez WiFi. Na pierwsze zgłoszenie odpisali że usługa nie będzie działać bo mam dodatkowe karty (bzdura!!!). Na drugie nic nie odpisali, bo się „zawieruszyło w systemie”. Dopiero po trzecim zgłoszeniu i łącznie 3 tygodniach czekania rozwiązali problem. Walcz do skutku, to wina Orane.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6634
  • 27218
  • 217

@Duke 

Dzięki za potwierdzenie że to nie przypadek jednostkowy. Wygląda na to, że reakcja wsparcia BOK na takie zgłoszenia wymaga modyfikacji. Nie wiem czy Zespół mógłby coś w tej sprawie zrobić, ale na pewno warto żeby się tym ktoś odpowiedzialny za wsparcie zainteresował.