- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14 dni na odstąpienie umowy - terminy
Od kiedy zaczyna się liczyć okres 14 dni na odstąpienie umowy zawartej na odległość? Od momentu potwierdznia zawarcia umowy przez telefon, czy od momentu dostarczenia umowy wraz z kartą SIM przez kuriera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli umowa była na osobę prywatną, to Orange nie oferuje "zawiera umów przez telefon", a jedynie telefoniczną możliwość złożenia zamówienia (to potocznie to samo, ale wg prawa różne sprawy). Wtedy czas liczony od podpisania umowy (fizyczny podpis).
A czy na pewno otrzymałeś na maila potwierdzenie zawarcia umowy? a nie tylko potwierdzenie złożenia zamówienia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa jest na osobę prywatną, ponadto żadna komunikacja mailowa w tej sprawie nie była wymieniana. Jedynie komunikacja telefoniczna, a później wizyta kuriera z umową i kartą SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że w takim razie, w tym wypadku nie zawarłem umowy przez telefon, a w momencie wizyty kuriera i złożenia podpisu, więc to od tego momentu liczony jest czas zawarcia umowy.
Myląca dla mnie w tym przypadku jest data "sporządzenia umowy", która widnieje na umowie i jest taka sama jak data rozpoczęcia umowy którą widzę w "Mój Orange". Kurier natomiast przyjechał z umową kilka dni później.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wątek wyczerpany: Dla podpisanej umowy zawsze liczy się 14 dni od PODPISANIA UMOWY
Dla sprzętu - od DOSTARCZENIA/ODEBRANIA sprzętu