- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@j131 , dziękuję 😊 Pierwsza faktura zapłacona i pozycji bez liku, że trudno się w nich połapać 😊 Następna będzie normalna i w końcu mogę odetchnąć, że moja batalia o światełko trwała formularzowo latami, natomiast ostatni etap szybko i w dosyć sprzyjających mi okolicznościach. Pewnie kolejne inwestycje ruszą z kopyta, bo jak byłem w salonie Orange, kamery uchwyciły fachowców obok słupów po smsie od Orange. Z lekkim poślizgiem, ale Orange dotrzymało słowa 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
Takiego SMS to i ja dostałem. Mimo to u mnie wszystko działało. Nie było przerw. Robili jakieś przyłącze w okolicy, ale to nie wpłynęło na działanie światłowodu, telefonii ani telewizji mojej lokalizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@janio1 , mnie nie było, to nie wiem co robili, ale chociażby zmiana logo na sprzęcie lokalnego, którego ktoś przejął, też trwa. Jak przy każdej pracy, coś nieoczekiwanego może się zadziać i być może wolą dmuchać na zimne takim smsem? Nie wiem. Jak czytam forum, to każdy przypadek inaczej przebiega. Trzech podpiera łopaty, a jeden robi za trzech😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@atlas_cudownapisał(-a)Dzień dobry, dużo piszę na NO, poproszę rabacik XD.
Pani konsultantka.. yyyy :D.
@atlas_cudow , gryzłem się z tą żartobliwą ironią, czy Ci odpowiedzieć, albo i nie😀 Wybacz, nie byłbym sobą, gdybym nie sprostował mojego wpisu kierowanego do @ŁysaKaszankaINC , cytuję: " Jak uczestnik zlotów i przyjaciel NO dostałeś taką ofertę?". Odp.: "Nie mam żadnych znajomości, więc chęć pozyskania światłowodu po latach wyczekiwań została podbudowana pozytywnym odbiorem na forum NO i zawalczyłem. Do każdej rozmowy podchodziłem z emaptią, nie owijając w bawełnę niuansów niektórych ustaleń, które mnie irytowały, albo wprost nie podobały się."
Ta chęć pozyskania upragnionego światłowodu, podbudowana pozytywnym odbiorem na forum NO, była skierowana do wszystkich forumowiczów wspierających mnie w moich dylematach związanych ze światłowodem, a nie jako moje pochwalne cv kierowane do konsultantów, by przychylniej spojrzeli na mnie, bo jestem aktywny na forum NO. Ty zapewne tak to odebraleś i "pokazałeś yyyy" żartobliwie jako zdziwienie u Pani konsultantki😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@bronzub Tak właściwie to zostałeś podłączony przez POŚ w skutek dorejonizwania, czy po prostu operator robił przyłącze na Twojej ulicy i Twój adres się załapał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
Jak się nie mylę to PSO wykupił lokalnego operatora
A w temacie PSO - instalują światłowody (niestety nie do mnie)
--------------
Scaliłem wpisy
Mikołaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@atlas_cudow , nie dociekałem dogłębnie, ale pewnie @deest ma rację. Bo to przyłącze należało do lokalnego operatora i od ich pracowników, których zaczepiłem podczas wykonywania jakichś prac na słupach obok mojego domu, dowiedziałem się, że to już infrastruktura z logo PŚO. I to ten hurtownik poprzez swojego handlowca uderzył do mnie z pierwszą ofertą. Gdy zrezygnowałem, to Orange złapało wiatr w żagle. Wszystko przebiegało w tempie iście błyskawicznym 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
No tam PŚO też szybko robi. Dzisiaj ciągnęli rury pomiędzy drogą. Trochę tam pomagałem robotnikom, mają następnie podłączać budynki 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@deest , liczysz na "drapane"?😀 Myślisz, że jak pomożesz, to oni Ci pomogą założyć światłowód?