@j131 , dziękuję
Takiego SMS to i ja dostałem. Mimo to u mnie wszystko działało. Nie było przerw. Robili jakieś przyłącze w okolicy, ale to nie wpłynęło na działanie światłowodu, telefonii ani telewizji mojej lokalizacji.
@janio1 , mnie nie było, to nie wiem co robili, ale chociażby zmiana logo na sprzęcie lokalnego, którego ktoś przejął, też trwa. Jak przy każdej pracy, coś nieoczekiwanego może się zadziać i być może wolą dmuchać na zimne takim smsem? Nie wiem. Jak czytam forum, to każdy przypadek inaczej przebiega. Trzech podpiera łopaty, a jeden robi za trzech
@atlas_cudownapisał(-a)Dzień dobry, dużo piszę na NO, poproszę rabacik XD.
Pani konsultantka.. yyyy
.
@atlas_cudow , gryzłem się z tą żartobliwą ironią, czy Ci odpowiedzieć, albo i nie
Ta chęć pozyskania upragnionego światłowodu, podbudowana pozytywnym odbiorem na forum NO, była skierowana do wszystkich forumowiczów wspierających mnie w moich dylematach związanych ze światłowodem, a nie jako moje pochwalne cv kierowane do konsultantów, by przychylniej spojrzeli na mnie, bo jestem aktywny na forum NO. Ty zapewne tak to odebraleś i "pokazałeś yyyy" żartobliwie jako zdziwienie u Pani konsultantki
@bronzub Tak właściwie to zostałeś podłączony przez POŚ w skutek dorejonizwania, czy po prostu operator robił przyłącze na Twojej ulicy i Twój adres się załapał?
Jak się nie mylę to PSO wykupił lokalnego operatora
A w temacie PSO - instalują światłowody (niestety nie do mnie)
--------------
Scaliłem wpisy
Mikołaj
@atlas_cudow , nie dociekałem dogłębnie, ale pewnie @deest ma rację. Bo to przyłącze należało do lokalnego operatora i od ich pracowników, których zaczepiłem podczas wykonywania jakichś prac na słupach obok mojego domu, dowiedziałem się, że to już infrastruktura z logo PŚO. I to ten hurtownik poprzez swojego handlowca uderzył do mnie z pierwszą ofertą. Gdy zrezygnowałem, to Orange złapało wiatr w żagle. Wszystko przebiegało w tempie iście błyskawicznym
No tam PŚO też szybko robi. Dzisiaj ciągnęli rury pomiędzy drogą. Trochę tam pomagałem robotnikom, mają następnie podłączać budynki
@deest , liczysz na "drapane"?