- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@j131 , rozkminiłem i zaakceptowałem Twój tok myślenia 😀 No i jak na takiego nieuka i sklerotyka jak ja, w końcu doszedłem (po Twoich słowach) po rozum do głowy. Takie "trudne", a tak proste i podłączyłem Ethernetem laptopa z ODU IDU. Kabelki opanowane😊 Jeszcze nie potrafię rozkminić, czy bedę miał to ONT, bo podobno technik podczas instalacji światlowodu wszystko ma i wszystko wie...a ja nic nie wiem. Podejrzewam tylko, że skoro będzie dzierżawa, to tak. A jak, to się zobaczy. Przy dobrych wiatrach, 10 października byłaby instalacja światłowodu 600 Mbs z FB6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
U mnie co zaskakujące (dzięki @marder) że Orange ma studzienkę obok nas i rury do wciągania światłowodu, w samej studzience leży światłowód. Więc pisemko się szykuje do Skierniewic 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
A tak w temacie PŚO - u rodzinki w bloku taki twór ma infrastrukturę, ale nie jest to ftth, stąd brak współpracy z OPL w tym miejscu - wg informacji na blogu.
Ktoś kiedyś próbował załatwiać w PŚO modernizację infrastruktury z fttb do wyższego standardu? Na mejle niestety nie odpisują..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@marcin0216 , nie jestem biegły w tym temacie, ale z wyczytanych informacji ofert operatorów wynika, że to oni zabiegają o inwestycje, a PŚO to hurtownik. Jak sprawdzałem u siebie oferty, to tylko dwóch operatorów oferowali FTTH, a jeden niepełny w innej technologii.
Mnie szybko "zahaczyli" na nową umowę, bo wczoraj podpisałem umowę, dzisiaj DPD dostarczyło FB6, a instalacja światełka będzie w październiku. To nie problem, a światełko"wychodzi" już z tunelu😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
Dzisiaj zadzwoniła kobieta z PSO uzgodnić termin wizyty technika. Będzie trzy dni przed terminem aktywacji usług.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)
Jak uczestnik zlotów i przyjaciel NO dostałeś taką ofertę?
@ŁysaKaszankaINC , zloty znam jedynie z tego, jak otrzymywałem info jako Heros, a online owszem, tylko że miałem rozdwojenie jaźni z racji wieku i coraz mniejszej bystrości w obsłudze aplikacji😊
A czemu pytasz o tę ofertę? Jest drogo, znośnie, czy do bani? Bo zanim podpisałem, to przebierałem i nawet odrzuciłem, aż trafiłem na fajną konsultantkę ze sprzedaży. Nie mam żadnych znajomości, więc chęć pozyskania światłowodu po latach wyczekiwań została podbudowana pozytywnym odbiorem na forum NO i zawalczyłem. Do każdej rozmowy podchodziłem z emaptią, nie owijając w bawełnę niuansów niektórych ustaleń, które mnie irytowały, albo wprost nie podobaly się. To chciałeś uslyszeć?😊 Pozdrawiam😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
Sam też po latach oporu przeszedłem na światło z nju - przekonały mnie 3 miesiące gratis. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światełko w tunelu
Dzień dobry, dużo piszę na NO, poproszę rabacik XD.
Pani konsultantka.. yyyy :D.