Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@agat13 , sufler mile widziany😀

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  spoko, damy radę 😁

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@agat13 , uspokajasz mnie, bo myślałem, że na szpilkach nie wysiedzę do 15 września. A 16-tego mam coroczny przegląd pieca gazowego, to tym bardziej mam napięte nerwy😀

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Światełko w tunelu

@bronzub u mnie od zabierania deklaracji do podłączenia usługi minęły dwa lata z okładem. YMMV.

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@j131 , wygląda mi na to po niuchaniu, że idzie nowe, skoro lokalny operator ma nie swoje, a logo Polski Światłowód Otwarty na swojej , nieswojej już infrastrukturze. Ja nie liczyłem ile formularzy wypełniłem, a skoro tak ich coś ponagliło, to ma sens, że ostatni będą pierwszymi😀 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2163
  • 6974
  • 70

Światełko w tunelu

@bronzub trzymam kciuki żeby się udało.

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@spironapisał(-a)

@bronzub trzymam kciuki żeby się udało.

@spiro , dziękuję😊 Właśnie dzisiaj, czyli jak powiedział mi w rozmowie telefonicznej przedstawiciel Orange, otrzymałem telefoniczne potwierdzenie od niego oraz pierwsze ustalenia do nowej umowy. Nie do końca jestem z takiego przebiegu zadowolony, bo po otwarciu linka zobaczyłem ramy bez szczegółowych zapisów umowy. By się do tego dostać, a mam 48h na decyzję, najpierw muszę ustalić datę instalacji dla ich partnera technicznego. Wiem, mam ustalić, by przeczytać umowę, ale nawet jakby technik przyjechał, bo zaakceptowałem, to jednak mogę chyba wywalić wszystko do kosza? No, bo jak podam datę i wtedy dopiero okaże się, że nie wszystko poszło po myśli (jakieś kruczki prawne), to wypadałoby takiego kota w worku wyrzucić. Podobne praktyki wyglądają z kurierem. Niby masz przy nim sprawdzić, a tak naprawdę po odjeździe kuriera człowiek buja się z zamawianym bublem. Więc to mój największy zgryz, czy umowa nie przewiduje czegoś, czego nie chcę? Ma być 600 Mbs i Funbox 6, a kot w worku to dachowiec czy pers? Mam ogromnego stresa przed wpisaniem daty instalacji, bo czas goni i termin się skończy wraz z marzeniami. Pierwszy raz spotykam się z technicznym i prawnym wyzwaniem. DPD Pickup2025-09-16.jpgForma umowy2025-09-16 1734.jpgOL Mini2025-09-16 1731.jpgZapoznaj się z umowami.jpg 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

Światełko w tunelu

@bronzub jeżeli umowę podpiszesz poza salonem, to jeśli warunki nie będą odpowiadały, masz 14 dni na odstąpienie. Trzeba wiedzieć, ze po odstąpieniu od umowy przez pewien czas (chyba miesiąc) nie będziesz mógł ponownie podpisać z Orange umowy na internet światłowodowy. 

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@ketrasaArtur , ta niezwykła tajemniczość wynika chyba z faktu, że  (tak czuję) to grupa Polski Światłowód Otwarty dał możliwości dla Orange na światłowód i stąd takie, a nie inne podejście mojego operatora. Jakby co, do spróbuję w tym okienku 48 h dopytać przedstawiciela handlowego, co są tak tajemniczy. Nie zamierzam iść w ciemno i "umawiać się na randkę bez badań na chociażby HIV" 😊

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  pamiętaj, że nic nie musisz. To on chce zawrzeć umowę, a to Ty decydujesz jaką i kiedy.

Możesz szukać innych ofert, a ta i tak nie ucieknie 

TY decydujesz o podpisaniu i masz możliwość odstąpienia bez usprawiedliwiania się i tłumaczenia