- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód z Telefonem (voip) + przeniesienie numeru
Dzień dobry,
obecnie posiadam internet + telefon stacjonarny w Netii (wszystko jest na łączach Orange),
chciałem przenieść się do Orange na ofertę: Światłowód z Telefonem (voip) z zachowaniem numeru stacjonarnego.
W jaki sposób zrobić takie przeniesienie? najlepiej bez przejścia na oferty pośrednie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krissstojeżeli nr stacjonarny jest jako WLR (sprawdz to u operatora) robisz zamowienie na ftth z voip (dostajesz nowy numer). po wyłączeniu uslug w netii nr wraca do puli nr w orange. zamieniasz go i cieszysz sie na nowo swoim starym numerem 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krissstonapisał(-a)Dzień dobry,
obecnie posiadam internet + telefon stacjonarny w Netii (wszystko jest na łączach Orange),
chciałem przenieść się do Orange na ofertę: Światłowód z Telefonem (voip) z zachowaniem numeru stacjonarnego.
W jaki sposób zrobić takie przeniesienie? najlepiej bez przejścia na oferty pośrednie.
Robiłem identyczną migrację ponad rok temu i nie było właściwie żadnych problemów. Złożyłem najpierw zamówienie na usługę łączoną Orange, potem (osobno) wymówienie z prośbą o migrację numeru za pośrednictwem salonu Orange skierowane do Netii. Po krótkim okresie funkcjonowania VoIP z numerem "tymczasowym", dokładnie w momencie rozwiązania umowy z Netią, numer VoIP zmienił się zgodnie z oczekiwaniem. Byłem wręcz zaskoczony brakiem jakichkolwiek problemów. Przez miesiąc miałem obie usługi "na zakładkę".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Netii telefon/internet jest po BSA/WLR (łączą obsługiwane przez Orange).
@j131napisał(-a)
@krissstonapisał(-a)
Dzień dobry,
Robiłem identyczną migrację ponad rok temu i nie było właściwie żadnych problemów. Złożyłem najpierw zamówienie na usługę łączoną Orange, potem (osobno) wymówienie z prośbą o migrację numeru za pośrednictwem salonu Orange skierowane do Netii. Po krótkim okresie funkcjonowania VoIP z numerem "tymczasowym", dokładnie w momencie rozwiązania umowy z Netią, numer VoIP zmienił się zgodnie z oczekiwaniem. Byłem wręcz zaskoczony brakiem jakichkolwiek problemów. Przez miesiąc miałem obie usługi "na zakładkę".
Na infolinii dostałem informację że muszę osobno zrobić zamówienie na światłowód , osobno na telefon na łączu analogowim i dopiero za jakiś czas to "połączą". Co wydaje mi się podejrzane, ponieważ nigdzie w papierach nie będzie oferty łączonej. Dodatkowo osobno płatne opłaty aktywacyjne. A umowa jest na 24 miesiące wiec nie jestem przekonany że modyfikacje na inną ofertę i telefon po voip będą możliwe po podpisaniu takiej umowy
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słuszna uwaga, że to głupota robić w ten sposób. I tak o proces przeniesie numeru musisz uderzyć do salonu. Więc najlepiej już od razu osobiście wszystko załatwić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krissstonapisał(-a)W Netii telefon/internet jest po BSA/WLR (łączą obsługiwane przez Orange).
Na infolinii dostałem informację że muszę osobno zrobić zamówienie na światłowód , osobno na telefon na łączu analogowim i dopiero za jakiś czas to "połączą". Co wydaje mi się podejrzane, ponieważ nigdzie w papierach nie będzie oferty łączonej. Dodatkowo osobno płatne opłaty aktywacyjne. A umowa jest na 24 miesiące wiec nie jestem przekonany że modyfikacje na inną ofertę i telefon po voip będą możliwe po podpisaniu takiej umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też mnie informowano że się nie da zrobić tego od razu. Okazało się że to bzdura. Podstawa to złożenie zamówienia na pakiet do Orange w takiej konfiguracji jaką sobie chcesz, zapewne terminowej. Potem, niezależnie, kiedy usługa będzie już uruchomiona, wypowiadasz umowę Netii i przenosisz numer stacjonarny do Orange. W salonie są w stanie to załatwić, przynajmniej ja tak zrobiłem. Migracja była bezpośrednio z numeru analogowego (POTS) na VoIP. Netia świadczyła usługi na łączach miedzianych dzierżawionych, nie własnych a numer miał swoją historię analogowej migracji z TPSA poprzez Netię, tele2 zanim trafił do Netii drugi raz. Konsultant/sprzedawca przygotowujący ofertę na Love uparcie twierdził że numeru zmigrować się nie da i wciskał mi nowy numer (na co się ostatecznie zgodziłem), ale drążąc sprawę w salonie, okazało się że migracja numeru stacjonarnego od innego operatora do pakietu Love to żaden problem. Stary numer zastąpił nowy w tej samej minucie w której przestała go obsługiwać Netia na łączu analogowym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 tylko salon jest w stanie ogarnąć proces przemienia numeru stacjonarnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)@j131 tylko salon jest w stanie ogarnąć proces przemienia numeru stacjonarnego.
proszę Cię. każdy szanujący sie handlowiec to zrobi bez znaczenia na kanał w którym pracuje
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »