- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
dytko napisał(-a):Tym bardziej to dowodzi, że reklamacje są rozpatrywane niedbale...
A mi się wydaje, że bardzo dokładnie czytają. Tylko jak są rozpatrywane? zakładam, że 60-70% ludzi odpuszcza, jakieś 20-40% jeszcze próbuje coś zdziałać. Z 5% udaje się załatwić sprawę pozytywnie strasząc albo udając się do sądu. Jak u ubezpieczycieli. Mechanizm jest prosty.
Wg mnie niedbale testowali usługę, w ogóle nie czytając regulaminu zaproponowanego przez usługodawcę. Np. o co chodzi z tą kartą: "Aby zarejestrować się w Portalu należy postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na bannerze (płatność kartą). Znajduje się na nim informacja dotycząca ceny i rodzaju usług oraz dostęp do tekstu Ogólnych warunków korzystania z usługi, a także Polityki prywatności."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Piotrekk85 napisał(-a):
Bo nie zawarłeś takiej umowy z operatorem. Umowa na usługi elektroniczne zgodnie z regulaminem jest zawierana z dostawcą.
Na stronie rejestracyjnej omawianej usługi (przełamałem się i wszedłem włączając wszystkie ghostery, uBlocki, adblocki i matrixy oraz nagrywałem ekran 😉 większość zapisów kieruje do orange, np.:
- Zapoznaj się z treścią regulamin: Zamów z Orange
- Sprawdź limity dla zakupów „Dodanych do rachunków” u Twojego Operatora tutaj
- Możesz wyłączyć usługę pod następującym adresem URL. Więcej o dezaktywacji i zawieszeniu subskrypcji dowiesz się w Regulaminie Zamów z Orange.
- Administratorem danych osobowych użytkowników usługi dostępu jest „Orange Polska S.A.” z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 160, 02-326 Warszawa. Więcej
A REGULAMINU SAMEGO USŁUGODAWCY BRAK. Nie mogę zapoznać się wcześniej z regulaminem. Tyle w temacie. Czy w takim razie dalej uważasz o braku odpowiedzialności orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Piotrekk85 napisał(-a):
Tyle ustaw przegłosowanych jest w jedną noc, więc jakby ktoś chciał to jutro można było się tego pozbyć.
Są ważniejsze sprawy 😉 Ale cicho big brother czuwa. Nie politykujmy bo jutro długo nie pośpimy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
A jeśli chodzi o nicesports to niestety trzeba u dostawcy reklamować lub poczekać na praktyczne działania Orange bo to pewnie z tydzień jak nie dłużej potrwa anulowanie/skorygowanie/zwrócenie opłat (też nie wiemy ile osób - wątku pisało kilkanaście ale to pewnie nikły promil).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Piotrekk85 napisał(-a):
Bo raz się pytasz o stan prawny jaki jest a raz o opinie o nim. Prawo jest złe. Zapowiadane zmiany w prawie też nie idą w dobrym kierunku.
Oj uważaj, już kontrakt z jedną francuską firmą zerwali 😉
A poważnie masz cholerną rację. I to nie tylko w prawie związanym z usługami telekomunikacyjnymi i cyfrowymi.
Piotrekk85 napisał(-a):
A jeśli chodzi o nicesports to niestety trzeba u dostawcy reklamować lub poczekać na praktyczne działania Orange bo to pewnie z tydzień jak nie dłużej potrwa anulowanie/skorygowanie/zwrócenie opłat (też nie wiemy ile osób - wątku pisało kilkanaście ale to pewnie nikły promil).
Zwróć uwagę, że każdy z nas dostał maila z odpowiedzią od usługodawcy z adresu [email protected] ale bez wskazania nazwy, adresu czy innych namiarów kontaktowych (no może oprócz numeru tele chociaż nie wszyscy). Kto tak działa? Talko jakiś Dział Obsługi Klientów. Ale tak jak napisałeś czekamy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
a może orange powinno udowodnić moją aktywację...
trudno udowodnić, że czegoś nie zrobiłam...
orange twierdzi, że zrobiłam, to łatwiej udowodnić;)