- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
Tak jak wspomniano wcześniej. Orange jest tutaj tylko pośrednikiem. Co rozumiesz przez "Orange powinien chronić"? Za masę usług można oficjalnie legalnie zapłacić za pomocą SMSa, więc blokując tą możliwość Orange wylewa dziecko z kąpielą.
Co więcej, nigdzie nie trzeba podawać numeru telefonu, bo niestety możliwe są takie ataki:
Jedynie co możesz teraz zrobić, to:
a/ zablokować numery premium w Orange, wtedy zablokujesz sobie całkowicie mozliwości płatności przez SMS
b/ wypisać się z płatnej subskrypcji w firmie Gamemine i złożyć u nich (a nie u Orange) reklamację. Ewentualnie jeśli chcesz się sądzić, to podać ich do sądu.
Najpierw piszesz, że "nie klikałam w guzik <<zamawiam i płacę>>" a potem piszesz: "Oczywiście przypadkowe kliknięcie na małym ekranie telefonu mogło się zdarzyć". To są wzajemnie wykluczające się informacje.
Jeśli jesteś pewna że nie zamówiłaś tej usługi, to oczywiście to sie nadaje do prokuratury, nalezy tam zgłosić firmę Gamemine.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
Moim subiektywnym zdaniem lepiej reklamować w gamemine. Póki kwota nie jest duża to zwykle w trybie polubownym zwracają opłaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
odpowiadając na Twojego mejla:
Orange jest w takim razie pośrednikiem w wyłudzaniu pieniędzy a jeśli chce być rzetelną firmą nie powinien pozwalać na takie naciągactwo i np wpłynąć na gamemine, aby użytkownicy musieli aktywnie wyrazić zgodę na korzystanie z ich usług. A nie tak, że dzieje się to po cichu, w tle czy domyślnie. Jako jedna z wielkich firm telekomunikacyjnych ma siłę przetargową wobec gamemine i z pewnością może to załatwić.
Może masz rację i Orange rzeczywiście odrzuci moją reklamację, ale to od Orange'a dostawałam nieprecyzyjne smsy o koszcie 11,97zł na tydzień. Skoro pozwalają sobie na to, żeby tolerować złodziejstwo i żerowanie na swoich klientach, to chyba są współodpowiedzialni.
A propos wskazywanej przez Ciebie sprzeczności w moim poście. Co innego zrobić coś świadomie tzn. stwierdzić, że chcę korzystać z usług GameMine i kliknąć w guzik "zamawiam i płacę" a co innego korzystać z różnych stron, trafić na baner reklamowy i może (ale oczywiście niczego takiego nie pamiętam) niechcący w coś kliknąć, co spowoduje obciążanie rachunku. Firma Gamemine najwyraźniej ma taki model biznesowy, który polega na korzystaniu z czyjejś nieuwagi czyli wyłudzaniu kasy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest tak, że "jedno" przypadkowe kliknięcie/tapnięcie w reklamę aktywuję usługę. Ich musi być co najmniej trzy. U mnie wygląda to tak:
1 krok - reklama na jakiejś stronie
2 krok - guzik akceptuję poniższe zapisy
3 krok - guzik zamawiam i place
Jeśli u Ciebie to inaczej wyglądało, to warto to dokładniej opisać w reklamacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
Czytając tutaj:
o mechanizmach działania WAP Billing nie ma żadnej gwarancji, że to nie już w pierwszym (ew. w drugim) kroku koleżankę zapisali na subskrypcję i po herbacie - wystarczy jedno "przypadkowe" kliknięcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
Zwracam honor Orange'owi !!! Dostalam sms'a, że uznali moją reklamację i że przepraszają za niedogodności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Firma Gamemine i Orange
Orange przysłał tego sms'a czy Gamemine?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz