Nie można wyświetlić tego widżeta.

Poziom 5, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Firma Gamemine i Orange

Kachunta,

Z przyjemnością pomożemy ci zrealizować żądanie zwrotu środków. Skontaktuj się z naszym działem obsługi pod adresem pl@gmhelp.cc, a chętnie zajmiemy się Twoją sprawą. Z pozdrowieniami, Dział obsługi GameMine

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1685
  • 7

Firma Gamemine i Orange

Ooo! Kolega z tej firmy? To może nam wytłumaczy, jak to jest z tym abonamentowaniem waszych usług bez potwierdzającego sms-a i bez klikania?! 😉

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32757
  • 38635
  • 1385

Firma Gamemine i Orange

Na razie nikt nie pokazał że smsa nie dostał a większość pisze że je ignoruje. A to nie to samo.

• 1067
  • 1685
  • 7

Firma Gamemine i Orange

Ja z postów wyczytałem inaczej, że niektórzy dostają sms-a, że zamówili usługę.

Ciekawe, jak ty sobie wyobrażasz pokazanie, że "nie dostałem sms'a"?

Poziom 5, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Firma Gamemine i Orange

Panie Piotrek 85 czy Pan pracuje w firmie Orange????

Jakie reklamacje do Gamemine???

Faktura za te oszustwa jest wystawiona przez firmę Orange co mnie obchodzi z kim firma współpracuje czy pośredniczy.

Naciąganie ludzi i czekanie kto zapomnii złożyć reklamację .

Może prasa się tym zainteresuje.

Wstyd i nic więcej

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32757
  • 38635
  • 1385

Firma Gamemine i Orange

To zainteresuj. Jakaś lokalna rynsztokówka się tym zajmie, mainstream zarabia na reklamach takich serwisów więc raczej nie napisze. To nie jest wg mnie naciąganie. W grudniu ubiegłego roku powstało ograniczenia domyślne na opłaty - jakoś posłowie nie chcieli tego domyślnie wyłączyć. Niestety trzeba być uważnym w sieci a nie klikać gdzie popadnie. Niedługo przez internet będzie można zawrzeć umowę ze skutkiem notarialnym i też winny będzie operator który oferuje internet? Od tego są blokady, limity itp itd. Więcej osób na tym forum jednak chce świadomie korzystać z usług elektronicznych np ze sklepu google play na prepaidzie a czego w Orange ciągle nie ma.

Wg mnie problem leży w reklamach, które w niektórych clickbaitowych serwisach są inwazyjne. Ale to warto mieć dobry antywirus czy inny program ostrzegający przed czymś takim.

Pracuję w Orange
  • 935
  • 1543
  • 35

Firma Gamemine i Orange

Nie ma możliwości, aby usługa została włączona bez wiedzy i zgody Klienta.

Przebieg takiego procesu wygląda następująco:

- wybór treści (strona www lub aplikacja mobilna)

- możliwość zapoznania z regulaminem(czy ktoś to robi?) i akceptacja zgody na wcześniejsze świadczenie

- Klik w guzik zamawiam i płacę

- Następnie przychodzi sms z potwierdzeniem.

Dlaczego opłata pojawia się na fakturze za nasze usługi?. Bo jeśli Klient wybiera płatność z Orange to gdzie ma się pojawić? Jest to usługa, która ma ułatwiać tego typu zakupy.

Natomiast reklamacje odnośnie doliczonych opłat powinny być kierowane do Dostawcy takiej usługi, które przesyłane są w sms z potwierdzeniem transakcji.

Rozumiem, że jeśli dodam kartę kredytową do sklepu google i np. moje dziecko kupi sobie aplikację to winę zrzucimy na google albo na bank?

• 1067
  • 1685
  • 7

Firma Gamemine i Orange

@sebaswiderskinapisał(-a)

Nie ma możliwości, aby usługa została włączona bez wiedzy i zgody Klienta.

Oczywiście, że jest taka możliwość, jeśli tylko strona www lub aplikacja została tak napisana aby:

- trudno było wycofać się z opcji zawarcia umowy, np. bardzo małe przyciski anulujące

- zawierała umowę niezależnie od tego co się wybierze

- domyślnie każdemu (lub losowo!) kto wejdzie na "trefną" stronę zawierać umowę na usługę

Czy Orange (i inni operatorzy) testuje takie strony przed zawarciem umowy z firmą? Czy na bieżąco też kontroluje ich działanie?

Pracuję w Orange
  • 935
  • 1543
  • 35

Firma Gamemine i Orange

A co my jako firma mamy do tego, że na stronie są "małe przyciski anulujące" - czyja to jest odpowiedzialność, że się klika i nie patrzy na co? Orange?

Nie rozumiem 2 i 3 punktu.

W swojej odpowiedzi przenosisz odpowiedzialność w 100% na operatora. Uważasz, że tak jest?

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 395
  • 908
  • 43

Firma Gamemine i Orange

@sebaswiderskinapisał(-a)

Rozumiem, że jeśli dodam kartę kredytową do sklepu google i np. moje dziecko kupi sobie aplikację to winę zrzucimy na google albo na bank?

Na operatora, bo to on Ci świadczy usługi na telefonie 😉