- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Chwila, ale co ma tablet, do osobnego internetu, ktory mam w komputrze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
To, że jak będziesz miał router to uzyskasz podobną prędkość co teraz na tablecie. Dzięki temu testowi teraz, dowiesz się czy warto kupić router i czy coś to zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Wiec co mam robic? Mam chodzic z tabletem i patrzec zagieg? Co z tym programem top netinfo??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Top netinfo na razie pomińmy. Wykonaj test prędkości na tablecie tą aplikacją: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=pl
i powiedz jakie prędkości uzyskujesz. Potem spróbuj wykonać w innym miejscu (przy oknie, w innym pomieszczeniu itp). Im więcej kresek zasięgu tym lepiej. Ważne żebyś cały czas miał połączenie z LTE. Dzięki temu testowi sprawdzimy czy w ogóle jest sens kupować router z LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Testowalem w domu w miejscu ktore najblizej stoi anteny, ktora jest stacja, bylo 15mb, 5mb. Teraz wloze karte te od modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Prędkość powinna być ok. Test był na pewno wykonany w LTE? Jeśli tak to trzeba kupić router i ustawić go w tamtym miejscu gdzie miałeś te 15 Mb/s. 🙂
Jak masz możliwość to umieść modem w tym samym miejscu gdzie robiłeś test z tableta i zrób test prędkości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Ok wiec tak, wlozylem karte z modemu teraz i bylo 6mb/s i drugi licznik 14mb/s
A co do tego czy moge, nie nie moge, bo nie mam kabla, modem jest podlaczony bez kabla pod USB do komputera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór modemu
Wiec teraz, mam kupic kabel do tego modemu E3131, aby siegal sufitu, czyli tam gdzie lepiej chodzi, czy kupic airboxa 2, oraz czy airbox ma jakas wieksza moc?