Telefon ze sklepu Orange bez abonamentu - modyfikacje?

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 5
  • 0

Hej, chcialbym kupic smartfon bez abopnamentu w sklepie Orange i zastanawia mnie czy taki smartfon jest w jakikolwiek sposob zmodyfikowany? Np. jakies logo na obudowie, podczas uruchamiania czy preinstalowane aplikacje?

*Temat przeniosłem z działu "Telefony i tablety" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

To może zależeć od marki. Dodałeś tag Android więc rozumiem że nie chodzi o iOSa który nigdy nie jest brandowany. Ogólnie spodziewaj się, że będzie brand. Kiedyś Xiaomi nie było brandowane ale chyba zaczęło być.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

To może zależeć od marki. Dodałeś tag Android więc rozumiem że nie chodzi o iOSa który nigdy nie jest brandowany. Ogólnie spodziewaj się, że będzie brand. Kiedyś Xiaomi nie było brandowane ale chyba zaczęło być.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64165
  • 825

@vipafubel  telefonu że sklepu Orange też są z dystrybucji operatora, a więc soft odpowiedni dla Operatora.

To przecież ważne np przy wificalling, VoLTE itp...

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@vipafubel wszystkie telefony mają brand. Wyjątkiem jest iPhone (w iPhonie nie ma żadnych modyfikacji). Modyfikowane jest głównie oprogramowanie dostosowane do operatora. Na obudowie nie ma loga operatora.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5924
  • 57

@vipafubel  brand brandem, ale przynajmniej wszystko działa.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 477
  • 2193
  • 21

@vipafubel Mogę tylko potwierdzić co do iPhone. Żaden z kilku kupowanych od Orange na przestrzeni lat nie miał logo Orange ani na opakowaniu, ani na ekranie startowym. Brak też preinstalowanych, jakichkolwiek oranżowych aplikacji 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Preinatalowane aplikacje nie, ale po większych aktualizacjach wyświetla mi się propozycja instalacji paru śmieci (gry, aplikacje). Pomijam propozycję i spokój do kolejnego update'u.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

Kupowałem Motorole EWdge 30 Neo w sklepie FLEX i Brandu nie miała, iPhone16 też czysty jak łza i to mnie cieszy.