Jaki router do Orange Flex na kartę SIM?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 38
  • 0

Cześć. Jaki router 4G, LTE do Orange Flex na kartę SIM kupić. Powinien posiadać dodatkowe wejścia na dwie anteny zewnętrzne jeśli zajdzie potrzeba dokupienia anteny zewnętrznej kierunkowej, oczywiście RJ-45, szyfrowanie najlepiej WPA3, filtrowanie adresów IP i MAC, konfiguracja przez WWW ale też przez aplikację. Cena najlepiej do 400 zł. Obecnie mam dwa na oku: TP-LINK Archer MR505 2.4/5GHz (DualBand) oraz D-LINK G416 2.4/5GHz (DualBand). Czy któryś z tych a może jakiś inny? Pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@KarolDe jeżeli zależy tylko na LTE/4G, to może być praktycznie każdy router, który obsługuje LTE. Osobiście bym polecił ZTE MC888 5G, ale to niestety już wyższa półka cenowa i z obsługą 5G. Sam kupiłem na raty sprzęt ZTE MC889 5G + ZTE T5400, trochę kosztowało, ale warto było. Internet zdecydowanie przyspieszył. Oczywiście, do internetu używam dodatkowej karty SIM FLEX.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@KarolDe jeżeli zależy tylko na LTE/4G, to może być praktycznie każdy router, który obsługuje LTE. Osobiście bym polecił ZTE MC888 5G, ale to niestety już wyższa półka cenowa i z obsługą 5G. Sam kupiłem na raty sprzęt ZTE MC889 5G + ZTE T5400, trochę kosztowało, ale warto było. Internet zdecydowanie przyspieszył. Oczywiście, do internetu używam dodatkowej karty SIM FLEX.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40643
  • 1403

Proponuje poszukać używanych na olx, vinted czy lombardach jakiegoś zestaw odu idu.

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1223
  • 5046
  • 44

@KarolDe 

Ta Nokia co proponuje @Glut  jest dobrym wyborem.

Przystępna cenowo i zewnętrzna, na LTE wystarczy.

Ps.Przy routerze wewnętrznym i kablach do anteny są duże straty sygnału, może się okazać że zamiast poprawy jest jeszcze gorzej niż bez anteny.