Witam,
Jestem zainteresowany zakupem pakietu Orange Love dla firm - Internet LTE Biurowy + abonament Dla Firm.
Przed wycieczką do salonu, miałem nadzieję, że Orange dysponuje jakąś rzeczową informacją przez e-mail / czat. Tak jednak nie jest i trochę to smutne - czat przekierowuje do salonu / telefonu, a maila nie mają. Być może szanowni forumowicze są w stanie rozwiać moje wstępne wątpliwości, pytania poniżej:
1. Czy można wykorzystać istniejący, własny numer w Orange Smart na kartę, przerejestrować na moją działalność i wykorzystać z Orange Love dla firm?
2. Jak wyżej ale numer zarejestrowany na członka rodziny w ofercie Orange na kartę. Czy można go przerejestrować za zgodą obu stron i wykorzystać z abonamentem Dla Firm? Jeżeli tak to jak wygląda procedura przerejestrowania?
3. Czy jest bonus za przeniesienie się z oferty na kartę w Orange do oferty abonamentowej Dla Firm?
4. Czy pakiet internetowy 10 GB jest wspólny dla dwóch abonamentów Dla Firm w Orange Love, płatnego i darmowego?
5. Jaki dokładnie model modemu / routera dostajemy w ofercie Internet LTE Biurowy? Jakimi gniazdami anteny zewnętrznej LTE dysponuje ten sprzęt?
6. Obecnie posiadam następującą instalacją LTE: modem Huawei E3372 USB (gniazdo antenowe TS-5 x 2), antena kierunkowa (wtyk SMA) oraz router TP-Link TL-MR3220. Czy możliwe jest wykorzystanie tego sprzętu (lub innego) w strefie biurowej po wcześniejszej rejestracji routerem Orange? Czy są jakieś restrykcje na modemy LTE ogólnie?
7. Czy jeżeli moja obecna instalacja LTE pozwala na stabilny odbiór sygnału w ofercie Orange Free na kartę to daję to gwarancję co najmniej takich samych osiągów w strefie biurowej Internetu LTE Biurowego?
8. Czy istnieje możliwość otrzymania dodatkowej karty SIM dla Internet LTE Biurowy i wykorzystywanie w ten sposób 60 GB z pakietu poza strefą biurową?
9. Czy istnieje możliwość przetestowania zakupionych usług Internet LTE Biurowy oraz abonamentów Dla Firm w Orange Love przed podpisaniem umowy lub odstąpienia od umowy w razie gdy oferta nie spełnia oczekiwań?
Z góry przepraszam jeżeli moje pytania nie są trafione lub informacje są już gdzieś dostępne. Niestety z mojej perspektywy strona Orange jest chaotyczna, a w ofertach jest mało konkretów.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Sporo pytań, ale mam nadzieję, że uda mi się na nie odpowiedzieć ![]()
1. TAK
2. TAK, należy z obecnym właścicielem podejść do salonu i wypełnia się odpowiedni formularz przerejestrowania numeru.
3. NIE
4. W ofercie dla firm nie ma (bez wykupienia dodatkowych usług) współdzielenia pakietów. Każdy numer tel. ma 10 GB (20GB z Multipakiem), niezależnie od ilości numerów na koncie. Maksymalnie w OL dla Firm można mieć 20 numerów. 1 numer główny (28,18zł), 1 numer drugi (0zł) i 18 dodatkowych (19,99zł, wszystkie ceny netto).
5. Zasadniczo wszystkie jakie są obecnie u nas w sprzedaży. Osobiście polecam Huaweia B618, albo Flyboxa LTE+ (z wejściem SMA)
6. Każde urządzenie pracujące w Polsce będzie działać w sieci Orange jeśli nie ma SIMlocka. Czasami wymagana jest konfiguracja APNów, ale nie jest to coś bardzo skomplikowanego.
7. Nikt nie da Ci nigdy żadnych gwarancji jeśli chodzi o usługi mobilne, aczkolwiek jeśli na karcie prepaid masz dobre osiągi istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że w usłudze Internetu Biurowego będzie podobnie.
8. TAK, można aktywować jedną dodatkową kartę do korzystania z pakietu 60GB, opłata wynosi 5zł miesięcznie, kartę można odebrać tylko w salonie
9. Obecnie nie ma tzw. "oferty na próbę", a jeśli chodzi o odstąpienie, to nie dotyczy to klientów biznesowych.
Więcej szczegółów uzyskasz pod 801 234 567, ewentualnie ktoś na forum jeszcze ma dodatkowe informacje.
Sporo pytań, ale mam nadzieję, że uda mi się na nie odpowiedzieć ![]()
1. TAK
2. TAK, należy z obecnym właścicielem podejść do salonu i wypełnia się odpowiedni formularz przerejestrowania numeru.
3. NIE
4. W ofercie dla firm nie ma (bez wykupienia dodatkowych usług) współdzielenia pakietów. Każdy numer tel. ma 10 GB (20GB z Multipakiem), niezależnie od ilości numerów na koncie. Maksymalnie w OL dla Firm można mieć 20 numerów. 1 numer główny (28,18zł), 1 numer drugi (0zł) i 18 dodatkowych (19,99zł, wszystkie ceny netto).
5. Zasadniczo wszystkie jakie są obecnie u nas w sprzedaży. Osobiście polecam Huaweia B618, albo Flyboxa LTE+ (z wejściem SMA)
6. Każde urządzenie pracujące w Polsce będzie działać w sieci Orange jeśli nie ma SIMlocka. Czasami wymagana jest konfiguracja APNów, ale nie jest to coś bardzo skomplikowanego.
7. Nikt nie da Ci nigdy żadnych gwarancji jeśli chodzi o usługi mobilne, aczkolwiek jeśli na karcie prepaid masz dobre osiągi istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że w usłudze Internetu Biurowego będzie podobnie.
8. TAK, można aktywować jedną dodatkową kartę do korzystania z pakietu 60GB, opłata wynosi 5zł miesięcznie, kartę można odebrać tylko w salonie
9. Obecnie nie ma tzw. "oferty na próbę", a jeśli chodzi o odstąpienie, to nie dotyczy to klientów biznesowych.
Więcej szczegółów uzyskasz pod 801 234 567, ewentualnie ktoś na forum jeszcze ma dodatkowe informacje.
1. i 2. Tak jak najbardziej
3. Nie ma, dodatkowo zapłacisz opłatę aktywacyjną 39 netto, niektórzy sprzedawcy posiadają specjalne kody anulujące te opłaty.
4. Każdy z numerów ma swój pakiet.
5. Huawei B525 bodajże, znany pod nazwą Orange Flybox LTE + płacisz za nieg w ratach doliczanych do faktury.
6. Tak.
7. Myślę że tak, nie powinno być problemu.
8. Tak dodatkowa opłata 5 zł miesięcznie
9. Nie ma takiej opcji. Podpisujesz umowę na 2 lata nieodwracalnie :-)
Jak coś nie tak napisałem koledzy poprawcie mnie.
Pewnie bym mógł odpowiedzieć, ale może pozwolę sobie przywołać eksperta. @moherowyberet możesz zerknąć?
1. Możesz
2. Również tak, udajesz się z osobą na którą obecnie jest rejestracja do salonu.
3. Bonusu nie ma, zamów rozmowę z orange.pl lub podpytaj sprzedawców, czasem są kody na zdjęcie opłat aktywacyjnych jak już ktoś wspomniał bo bonusu jako takiego nie ma. . ?
4. Nie, każdy numer ma swoje 10 GB.
5. Są różne modele, od 6 zł netto raty miesięcznie wzwyż.
6. Obecnie posiadam następującą instalacją LTE: modem Huawei E3372 USB (gniazdo antenowe TS-5 x 2), antena kierunkowa (wtyk SMA) oraz router TP-Link TL-MR3220. Możesz spokojnie z tego korzystać.
Nawet skoro masz swój sprzęt to weź ofertę bez sprzętu, po co płacić za coś z czego nie będziesz korzystał.
7. Powinno być to samo. To net mobilny więc stabilny pewnie nie jest.
8. Tak, 5zł netto za miesiąc, to usługa dodatkowa tylko, możesz dokupić w dowolnym momencie i zrezygnować w każdej chwili z końcem cyklu bilingowego.
9. To umowy na firmę a nie na konsumenta, nie odstąpisz.
Pozdrawiam
Dziękuję za dotychczasową pomoc, nie spodziewałem się takiej ilości odpowiedzi!
Kilka dodatkowych pytań, które rozwieją moje ostatnie wątpliwości:
10. Czy w przypadku zamówienia urządzenia LTE od Orange przechodzi ono na własność po zakończeniu umowy?
11. Czy router / modem od Orange jest w w ogóle wymagany? Czy mogę użyć swojego sprzętu i bez problemu wyznaczyć strefę biurową?
12. Czy drugi numer dla Firm za 0 złotych różni się czymś poza ceną od płatnego abonamentu? Być może są jakieś ograniczenia?
13. Z czym wiąże się w praktyce wyrażenie zgody marketingowej przy podpisaniu umowy? Czy dane są przekazywane tylko do Orange czy też do innych partnerów firmy?
14. Czy można zrezygnować ze zgody marketingowej w trakcie obowiązywania umowy?
15. Czy konieczne jest odpowiadanie na telefony z ofertami (o ile będą), aby zachować zniżkę?
10.TAK
11. Nie jest, nigdy nie był lecz oferty były z sprzętem ale można było używać swojego. Teraz kupisz ofertę z samą sim
12. Niczym się nie różni, jest zawsze za 0 nawet jak zapłacisz po terminie.
13. Orange i firmy telemarketingowe pracujące w Jej imieniu. Za inne firmy jest inna zgoda , nieobowiązkowa i nic nie daje.
14. Możesz ale to rabat 5zł netto za numer.
15. Nikt nie zmusi Cię do obierania. Zgodę wyrażasz na dzwonienie a nie odbieranie ...
Jeszcze raz dzięki za pomoc. Ustawiłem pierwszą odpowiedź jako rozwiązanie dla tematu. Każda jednak wniosła coś do dyskusji, niestety nie mogę ustawić wielokrotnie ![]()