- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam Państwo
Mam umowa 19 marca 2026 roku
A kiedy warto wniosek przeniesienie numeru telefonu do sieci Orange jaki miesiąc?
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Serdecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedyś tak zrobiłem, że wniosek o przeniesienie złożyłem 3 miesiące przed końcem umowy. Oczywiście z zaznaczeniem przeniesienia numeru z dniem końca umowy. Numer bez problemów został przeniesiony. Ważne aby dokładnie sprawdzić poprawność wszystkich danych na wniosku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy złożyć wniosek o przeniesienie numeru telefonu
Nie znam dokładnie tych rozporządzeń, ale najlepiej przejść sobie na kartę u obecnego operatora, następnie do innego. Unikniesz ewentualnych problemów. Będziesz mieć pewność, że nr jest uwolniony od wszelkich zobowiązań.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Timplus wniosek o przeniesienie numeru do Orange należy złożyć najpóźniej miesiąc przed końcem umowy. Proponuję kilka dni wcześniej, niż miesiąc przed końcem umowy, aby poprzedni operator dostał informację o przeniesieniu numeru do Orange, a 30 dni to jest czas wypowiedzenia u obecnego operatora umowy, gdzie musi być pełny cykl rozliczeniowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdy składałem wniosek jedną z opcji było przeniesie numeru w dniu, w którym kończy się umowa u dotychczasowego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Timplus Wniosek o przeniesienie numeru do Orange możesz złożyć nawet 120 dni przed datą końca umowy u obecnego operatora. Na formularzu przeniesienia numeru zaznaczasz opcję przeniesienia numeru "w dniu, w którym kończy się Twoja umowa u dotychczasowego operatora". Tak możesz zrobić jeśli chcesz uniknąć ewentualnych dodatkowych opłat/kar za wcześniejsze zerwanie umowy u swojego dotychczasowego operatora. Jeśli masz dostęp do salonu Orange to tam tę sprawę załatwisz bez konieczności kontaktu z Twoim dotychczasowym operatorem. To Orange zajmie się sprawą zakończenia umowy u Twojego dotychczasowego operatora. Jeśli terminowa umowa kończy Ci się 19 marca, to już teraz możesz udać się w tej sprawie do salonu Orange. Konsultant w salonie udzieli szczegółowych informacji - bo nie napisałeś np. do jakiej oferty chcesz się przenieść, mogą też wyniknąć jakieś dodatkowe okoliczności Twojej umowy z dotychczasowym operatorem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedyś tak zrobiłem, że wniosek o przeniesienie złożyłem 3 miesiące przed końcem umowy. Oczywiście z zaznaczeniem przeniesienia numeru z dniem końca umowy. Numer bez problemów został przeniesiony. Ważne aby dokładnie sprawdzić poprawność wszystkich danych na wniosku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie. Warto dobrze zaplanować. Wiele też zależy do jakiej oferty się przenosi. Pamiętać należy, że otrzymuje się kartę z numerem tymczasowym. W przypadku oferty "na kartę" może to nie ma znaczenia, ale w przypadku abonamentu może okazać się, że do czasu przeniesienia numeru korzystasz (i opłacasz) z dwóch ofert jednocześnie u obecnego operatora i nowego z numerem tymczasowym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol najczęściej nowy operator nawet jak już jest aktywny numer tymczasowy nie nalicza opłaty aż do czasu przeniesienia numeru docelowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli tak będzie to luzik. Dlatego warto zapoznać się z warunkami oferty z której korzystamy.
Info ze strony Orange z ofertą na abonament:
Czy zapłacę za numer tymczasowy i numer u dotychczasowego operatora?
- Za numer u obecnego operatora zapłacisz do dnia jego przeniesienia.
- To, czy abonament Orange będzie naliczany także dla numeru tymczasowego, zależy od wybranej oferty i promocji. Szczegóły znajdziesz w tabeli na stronie oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Timplus potwierdzam, ale warto zerknąć jak wyglądają teraz u obecnego operatora Twoje dane, bo jedna rzecz rozbieżna i cały proces bierze w łeb
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »