- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy złożyć wniosek o przeniesienie numeru telefonu
Celna uwaga @agat13 PESEL nam się nie zmienia, ale warto zwrócić uwagę, czy obecny operator w swoich systemach ma np. aktualny numer dowodu osobistego 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewolnapisał(-a)Jeśli tak będzie to luzik. Dlatego warto zapoznać się z warunkami oferty z której korzystamy.
Info ze strony Orange z ofertą na abonament:
Czy zapłacę za numer tymczasowy i numer u dotychczasowego operatora?
- Za numer u obecnego operatora zapłacisz do dnia jego przeniesienia.
- To, czy abonament Orange będzie naliczany także dla numeru tymczasowego, zależy od wybranej oferty i promocji. Szczegóły znajdziesz w tabeli na stronie oferty.
Tak zapłacisz. W tej chwili w salonach stacjonarnych nie ma promocji gdzie byłyby darmowe miesiące, więc podpiszesz umowę otrzymasz numer tymczasowy i już za niego płacisz. Online jest promo gdzie masz 2, 4 lub 7 mc za 0 zł do 02.12 chyba. Wówczas nie będziesz płacić, jednak tracisz w ten sposób darmowe miesiące na nr tymczasowy. Według mnie powinieneś wstrzymać się z przeniesieniem numeru do końca obecnej umowy.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby migracja do prepaid u obecnego operatora po zakończonej umowie. Jak już będzie na kartę to wtedy wniosek, umowa i przeniesienie w ciągu 24h bo wtedy nie ma miesięcznego okresu wypowiedzenia. A jak trafisz na promo z darmowymi miesiącami to realnie zaoszczędzisz.
Ostatecznie jeśli nie chcesz kombinować z prepaidem to zrobić to na jakieś 35 dni przed końcem umowy, jednak jeśli nie będzie promo z darmowymi miesiącami to zapłacisz za jeden mc w Orange i u swego obecnego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam ponownie @ketrasaArtur
mam umowa do 19 marca 2026 roku
a okres pełny cykl rozliczeniowy. zaczynam od 2 marca do 1 kwiecień 2026 roku
nie wiem jaki mam wybrać daty przeniesienia numeru telefonu
ja zrobić dopiero pierwszy raz coś takiego
oczywiście jeszcze nie chcę mieć kary finansowy
pierwszy raz złożyłem wniosek przeniesienie numeru telefonu do orange pisałem daty 20 marca 2026 roku ale obiecny operator odrzucił ten wniosek przeniesienie numeru telefonu orange
bardzo proszę porady nie wiem co mam zrobić
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w smsie masz powód odrzucenia wniosku.
najczęsciej to:
błędny pesel lub nip
błędny typ oferty karta/mix.abonament - mix traktowany jest jako abonament
zbyt odległa data końca umowy u operatora dawcy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)@Timplus Wniosek o przeniesienie numeru do Orange możesz złożyć nawet 120 dni przed datą końca umowy u obecnego operatora. Na formularzu przeniesienia numeru zaznaczasz opcję przeniesienia numeru "w dniu, w którym kończy się Twoja umowa u dotychczasowego operatora". Tak możesz zrobić jeśli chcesz uniknąć ewentualnych dodatkowych opłat/kar za wcześniejsze zerwanie umowy u swojego dotychczasowego operatora. Jeśli masz dostęp do salonu Orange to tam tę sprawę załatwisz bez konieczności kontaktu z Twoim dotychczasowym operatorem. To Orange zajmie się sprawą zakończenia umowy u Twojego dotychczasowego operatora. Jeśli terminowa umowa kończy Ci się 19 marca, to już teraz możesz udać się w tej sprawie do salonu Orange. Konsultant w salonie udzieli szczegółowych informacji - bo nie napisałeś np. do jakiej oferty chcesz się przenieść, mogą też wyniknąć jakieś dodatkowe okoliczności Twojej umowy z dotychczasowym operatorem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proszę zobaczyć dziwnie sprawie mam sms przeniesienie numeru telefonu
Proszę odpowiedzi
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moim zdaniem wcześniejsze SMSy są nieważne. Dostałeś SMSa że dołączasz do Orange 20.03.2026 więc jest ok pozostaje cierpliwie czekać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Timplus proponuję zweryfikować informacje o przeniesieniu u obecnego operatora i s Orange, aby dokładnie być pewnym, czy wszystkie dane są prawidłowe i operatorzy wymienili się danymi, co spowoduje skuteczne przeniesienie numeru.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »