- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
Dzięki za info, dla mnie nie będzie problemem przekopać kawałek .
Jeszcze mam takie pytanko , właśnie dostałem smsa z potwierdzeniem , że technik jutro przyjedzie i wykona instalacje to znaczy , że był pod domem i ocenił , że jest możliwość podłączenia ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
@bgtjg Musisz wiedzieć, że TV zabierze z pasma 20Mb/sek około 8 Mb/sek na transmisję strumieniową. Jeśli prędkość będzie na poziomie 15Mb/sek to w czasie oglądania telewizji net będzie miał 7Mb/sek w downloadzie. Jeszcze raz zwracam uwagę na to, żebyś zapytał o to nstalację kabla eth do dekodera. Na wi-fi nie licz tym bardziej, że jest różnica pięter ustawienia modemu i dekodera. Jeśli do neo 20 to dostaniesz UHD 80 w którym pracuje wifi 2,4 GHz. Może być problem...a retransmiter może nie zadziałać. Jak ułożysz kabel to przy dekoderze założysz switcha i Access pointa i jednocześnie obsluzysz tv i wifi na piętrze
@bgtjg jeśli komuś nter widział, to wie jaki jest zakres prac. Oni wiedzą, że jak są słupki a nie słupy to muszą kopać...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
Ponownie dzięki za podpowiedź.
Co do neta wystarczy te ~ 8mb/s.
Zastanawia mnie sprawa z tym smsem jeszcze co pisałem w poprzednim wpisie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
@bgtjgdostales sms z przypominajaka odnosnie jutrzejszej instalacji.
jutro na miejscu monter stwierdzi czy da sie podlaczyc.
Mb/s telewizja zabiera Ci wtedy kiedy masz iptv, jezeli telewizja jest swiadczona po dth (satelita) to masz pelne pasmo neta do wykorzystania (na tyle na ile pozwala linia)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
@PARANOJA Słusznie, ale jeśli ma zlecenie na IPTV to tv satelitarnej nie założy. DTH ma jednak i wady. Pogoda, wysterowanie anteny itd..i tym bardziej potrzebny jest kabel do dekodera...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
Czekam na technika pełen nadziei , że będzie mógł zainstalować neo.
Jak się uda to dam znać i wrzucę jakieś screeny ze speedtestow
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Instalacja neostrady
@bgtjg Jeśli monter będzie widział problem w wykonaniu instalacji zawszeozesz negocjować własną pomoc czy wykonanie wykopu lub ułożenie/ kupienie rurki podziemnej we własnym zakresie. Inwestujesz w Swoje...pociągnie technika za język i niech określi z doświadczenia jak to będzie działać w tym rejonie. Informuj na bieżąco i nie daj się zakręcić frazesami z cyklu " nie da się"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2