Dlaczego do światłowodu 300Mb/s gdy chcę korzystać tylko z Funboxa 6 muszę wypożyczać też Funboxa 3

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Dlaczego do światłowodu 300Mb/s gdy chcę korzystać tylko z Funboxa 6 muszę wypożyczać też Funboxa 3

Mam pytanie odnośnie routera FunBox 3 który dodawany jest do oferty 300 MB ale widzę też że można wybrać FunBox 6 z tym że trzeba wypożyczyć oba routery co jest dla mnie bez sensu, nie ma możliwości zrezygnowania z Funbox3? Co za idiota wymyślił taką konfiguracje 😂 do tego dodatkowa opłata 5 zł za korzystanie z infrastruktury innego operatora z tego co pamiętam światłowód kładło Orange prosto do mieszkania, więc chyba coś się zmieniło w ostatnich kilku latach jak miałem nju światłowód nic nie dopłacałem, w takim wypadku warto skorzystać z teleguru tam dostaje się od razu tylko Funbox 6 i brak opłaty za korzystanie z infrastruktury innego operatora. 

14 ODPOW. 14

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16217
  • 67618
  • 878

@Anonim  pierwszy raz czytam/słyszę, aby dało się wypożyczyć dwa routery na raz. Nigdy nie słyszałem o takim wypadku, a więc zweryfikuj te informacje na infolinii. Jedna usluga- jeden router ( bez względu jaki model)

Dopłata za infrastrukturę? Można pisać elaboraty, ale to nic nie zmieni 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4218
  • 20529
  • 102

@Anonim  Pokaż zrzut ekranu z ofertą, gdzie trzeba mieć 2 routery. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

7339.jpg

• 4218
  • 20529
  • 102

Obawiam się, że problemu należałoby szukać gdzie indziej, a nie po stronie Orange.  Smartbox to urządzenie dodatkowe, do rozszerzenia sieci wifi. Nie musisz go wypożyczać . 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Tak to niby gdzie?

• 4218
  • 20529
  • 102

Smartbox to urządzenie dodatkowe, do rozszerzenia sieci wifi. Nie musisz go wypożyczać . To jest opcja...

@Anonim 

Co za idiota wymyślił taką konfiguracje..

To daje bez komentarza, ale aż się prosi skomentować 😄

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

No dobra faktycznie źle spojrzałem że to nie router tylko smartbox to rozszerzenia wifi 😆 tak czy siak od razu mogli by dać Funbox 6 

• 4218
  • 20529
  • 102

Klient ma wybór, to chyba dobrze? Sam ostatnio świadomie wybrałem  Funboxa 3 i jest ok. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Owszem ma wybór sam w njumobile miałem FunBox 3 jednak WiFi to tragedia może przy 300 megabitach jeszcze ten archaiczny sprzęt ma sens jednak oferta na teleguru atrakcyjniejsza mimo wszystko.