- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy opłaca się telewizja od Orange z Neostradą i jaka prędkość jest najbardziej optymalna?
Oczywiście, że tak. Nawet do kilku. Możesz sobie zamówić dodatkowe karty "data only".
@ign24467napisał(-a)
... abonamentem głosowym T-Mobile nie wsadzisz do routera, żeby korzystać z tej karty jako internet mobilny
Miałem net od T-mobile. Nie było problemu używania katy SIM w innym routerze. Tylko był taki problem, że domyślnie wczytany APN nie działał. Musiałem wprowadzić ręcznie ustawienia.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy opłaca się telewizja od Orange z Neostradą i jaka prędkość jest najbardziej optymalna?
W internetach już piszą, że kolejny duży operator wypuścił apkę telewizyjną na Android TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)
W internetach już piszą, że kolejny duży operator wypuścił apkę telewizyjną na Android TV.
Tak mi się skojarzyło 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Akurat oni mają też FTTH pod moim adresem.
Im większy wybór tym lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)
...
Chyba, że lepiej by wypadł internet domowy 5G z Extra TV bo jestem w zasięgu 5G (pasmo C) więc całkiem dobre prędkości mogę wyciągnąć
...
Zaraz, zaraz, czy ty w innym wątku nie narzekasz na zasięg w domu? To czemu piszesz teraz o "całkiem dobrych prędkościach"? Weź to pod uwagę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Wszystko zależy od godziny - sieć u mnie działa jak chce i faktycznie narzekałem na całej na sieć Orange w mojej lokalizacji, ale czasami też daje zawrotne prędkości (ale bardzo rzadko). Z resztą do tych "dobrych prędkości 5G w paśmie C" to speedtest zrobiłem teraz na balkonie - więc to już może zmieniać postać rzeczy. Jak narzekałem na zasięg w domu to już w domu - nie na balkonie.
Ten dzisiejszy speedtest na 5G3600 właśnie na balkonie pokazał - 120 Mb/s pobierania i ok. 11 Mb/s wysyłania. Jak odrazu wyszedłem z balkonu to zrzuciło do LTE1800 i wyszło 10 Mb/s
Dodam, że mogę wybrać do internetu domowego 5G router z anteną zewnętrzną i powiesić właśnie tam i prędkości byłby może sensowne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, rozumiem. Plan jest w miarę dobry, ale przy usługach TV-podobnych istotna jest jednak stabilność. Widzę że jesteś ultra dociekliwy więc po prostu weź to pod uwagę. Te w miarę stabilne 10Mbps na jeden kanał TV trzeba liczyć. Niby niedużo, ale jednak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 Pamiętaj że telewizja zajmuje część pasma transferu. U mnie jak sprawdzałem jest to max 8 Mbps w przypadku kanału 4k, 3÷5 Mbps dla 1080p. Na światłowodzie jest to praktycznie niezauważalne, jednak przy niskich prędkościach pon. 20 Mbps i na miedzi czasami (nie wiem od czego to zależy) może "zamulać". Orange w takim przypadku dawał dekoder satelitarny do telewizji. Musisz po prostu przetestować usługę najlepiej ok. miesiąca na próbę i wtedy zdecydować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 do Neostrady 20Mb/sek nie dostaniesz IPTV. Tylko wersję z SAT i to C+. ADSL ma za małą przepustowość i dlatego operator zrezygnował z IPTV w pakiecie z neo10 i 20. Tylko z opcją VDSL do 80Mb/sek, a i to bez kanałów 4K
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »