Czy da się jeszcze zamówić ADSL z Orange?

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 14
  • 0

Witam , w 2016 lub 17 podciagli mi pod dom niby internet . Nie interesowałem się tym bo mieszkalem gdzie indziej . Oferta z orange 20mb(tyle na jakiejś wydrukowanej katrce od przedstawiciela). Teraz po wprowadzeniu  adresu wyswietla info że  brak oferty .  Kontakt na infolinie -kobieta o zerowym pojeciu tech wciska na dole 5g :).W puszcze na scianie przewod ziemny 2x2x0.5.

Opcja światłowodu za 4-5 lat(dane z strony rzadowej) . Da sie jeszcze zamówić ADSL z orange? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1485
  • 5924
  • 57

@zwolik20  bierz jak możesz jakikolwiek mobilny. Bo ADSL nawet jeśli gdzieś jeszcze działa to coraz gorzej. Tak, że tych 20 to raczej byś nie osiągną.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 ODPOW. 11

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21557
  • 62774
  • 860

Internet adsl ?

@zwolik20 jeżeli obecnie brak oferty ADSL pod danym adresem, to nie ma możliwości realizacji i zamówienia takiej usługi. Orange od jakiegoś czasu nie inwestuje w stare technologie, a nawet likwiduje. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12098
  • 74

Internet adsl ?

@zwolik20Za wiele nie tracisz. ADSL to max 20Mbps. Jeżeli jesteś w zasięgu 5G to proponuję zewnętrzny modem 5G dla stabilnego połączenia + Orange Flex bez limitu ( i bez umowy). 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15592
  • 64162
  • 825

Internet adsl ?

@zwolik20  da się, ale nie wszędzie. Tam, gdzie już wdrażane są plany likwidacji łączy miedzanych już niestety nie 

Wszystko zależy od tego czy konsultant może wprowadzić na adresie zamówienie. Zadzwoń na infolinię i sprawdź 

• 4
  • 14
  • 0

Internet adsl ?

No przecież  dzwoniłem. 😀 czytamy ze zrozumieniem . 5g ? Od kiedy jestem w zasięgu zmusiło  mnie do szukania innego rozwiazania. O dziwo lte bylo bardziej stabilne niż  5G . Ten sam modem,  odleglosc do nadajnika zmniejszyła  sie o połowę tylko klient niezadowolony 😀 

A tak na marginesie to troche marnotrawienie pieniędzy budować infrastrukturę  z ktorej się  wycofują.  

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8674
  • 35085
  • 293

Internet adsl ?

Skoro odległość się zmniejszyła, a klient nie, to może i ma prawo być zadowolony. 🙂
A serio, to skoro na infolinii powiedzieli ci że nie, to na co liczysz tutaj? Miedzi jak nie muszą, to już nie obsługują...

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12098
  • 74

Internet adsl ?

@zwolik20Internet mobilny wymaga zaangażowania od użytkownika końcowego.  Ostatnio montowałem net LTE. Odległość od nadajnika w lini prostej 7.5km. Udało się osiągnąć stabilne 30Mbps. Oczywiście wskakuje czasem 70Mb, ale podczas wielu testów ani razu nie spadło poniżej 30.  Jeżeli łapiesz 5G na 2100 to lepiej używać 5G niż LTE 2100 bo na takich nadajnikach LTE 2100 ma węższe pasmo.

• 1485
  • 5924
  • 57

@zwolik20  bierz jak możesz jakikolwiek mobilny. Bo ADSL nawet jeśli gdzieś jeszcze działa to coraz gorzej. Tak, że tych 20 to raczej byś nie osiągną.

• 4
  • 14
  • 0

Do nadajnika play 5g mam 2.5 km bez żadnych zabudowań. No cóż popróbuje z innymi  operatorami . Temat do zamknięcia.

• 1485
  • 5924
  • 57

@zwolik20  to i tak nie jest daleko, na pewno będzie lepiej niż ASDL.