- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
Z tego co widzę otwarty nat u was kosztuje 20 zł. Dlaczego tak dużo? Bez publicznego adresu ip nie da się grac w gry online. 600 mb wtedy wychodzi na wsi 118 zł miesięcznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
@Milosz24 wcale nie drogo, mam innego operatora i 35zl sobie życzy 😎
Gracz czy zaawansowany użytkownik zapłaci 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
Płacić potem ponad 100 zł abonamentu to bardzo dużo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
100 zł to dziś standard, jak za dużo, to wziąść wolniejszy net, jeśli spojrzeć na ceny, to 25% powinno być drożej, operatorzy jakoś nie dźwigają cen, więc dziwi mnie twoje szacowanie, ale to moje zdanie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
To promocyjny myk, gro zachęci do 600 Mb/s 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
@Milosz24napisał(-a)Z tego co widzę otwarty nat u was kosztuje 20 zł. Dlaczego tak dużo? Bez publicznego adresu ip nie da się grac w gry online. 600 mb wtedy wychodzi na wsi 118 zł miesięcznie
Nie wiem skąd te spostrzeżenia. Na FTTH dostaje się publiczny adres IP, więc NAT można sobie otwierać do woli i nic to nie kosztuje. Co innego w sieciach komórkowych - tam faktycznie za publiczny adres trzeba płacić.
Poza tym "my" to użytkownicy tego forum, dokładnie tacy sami jak Ty. Niczego tu nie sprzedajemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
Jak to? Z tego co wiem to 20 zł chce orange za otwarcie natu ,czyli publiczny adres ip. Jeśli nat jest zamknięty to nie zagrasz w grę online
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
@Milosz24napisał(-a)Z tego co wiem to 20 zł chce orange za otwarcie natu ,czyli publiczny adres ip.
a skąd to wiesz? "Ktoś powiedział", czy przeczytałeś? Czy możesz wskazać tę pozycję cennika?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - otwarty nat
@Milosz24napisał(-a)Jak to? Z tego co wiem to 20 zł chce orange za otwarcie natu ,czyli publiczny adres ip. Jeśli nat jest zamknięty to nie zagrasz w grę online
Nie wiem kto Ci nagadał takich... nieścisłości.
Mam FTTH od Orange, mam publiczny IP i nic za ten fakt nie płacę.
Co do NAT i gier to też mijasz się nieco z prawdą - tylko niektóre gry wymagają otwarcia na połączenia przychodzące (a to zapewne ma na myśli MS nazywając to "otwartym NAT" - BTW sam termin nigdzie nie jest zdefiniowany więc na dobrą sprawę nie wiadomo co to jest "otwarty NAT").
Natomiast faktycznie bez publicznego adresu IP i z zablokowanymi połączeniami przychodzącymi niektóre gry nie zadziałają. Ale ta kwestia jest notoryczna w sieci komórkowej, nie stacjonarnej Orange. Może o tym słyszałeś, bo tam faktycznie "rozwiązaniem" bywa wykupienie dodatkowo publicznego IP - nazywa się ta usługa Orange VPN i występuje w dwóch wariantach: zmiennym i stałym przy czym ten "stały" kosztował właśnie 20PLN/miesiąc kiedy ostatnio sprawdzałem.
Tylko nadal nie rozumiem skąd pomysł, że za publiczne IP na łączu stałym trzeba dopłacać?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »