Światłowód Orange a numer telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 7
  • 0

Siostra planuje założyć światłowód Orange 1GB/s tylko nie posiada numeru z Orange. Niby nie trzeba, ale jednak to zawsze jakieś rabaty. Wystarczy kupić zwykły starter za powiedzmy 10zł, włączyć usługę rok ważności konta i będzie można odbierać rabaty za zgody ? Podobno jest jeszcze jakiś rabat za numer z orange czy coś takiego. Z tego co się dowiedziałem to numer powinien być aktywny i to wszystko. Może jednak to za proste i jest gdzieś jakiś haczyk ? Jest też obowiązkowy pakiet Start TV z którego nie można zrezygnować i który podobno jest darmowy, wliczony już w abonament lecz coś nie bardzo chce mi się w to wierzyć. W Playu też było tak samo, tyle że na umowie już była podana kwota do zapłaty za TV a konsultant zapewniał, że wszystko będzie za free. Oby tu nie było takich niespodzianek. 

* Temat przeniosłem z kategorii Internet domowy (etykieta: Orange Światłowód) - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Nie będzie żadnych rabatów za posiadanie numeru na kartę. Rabat za markerting i tak będzie 5 zł.
Tak TV 47 kanałów jest w ramach oferty, aby je oglądać musisz mieć albo telewizor na android TV wersja 10+, albo jakiś TV Stick lub wypożyczyć dekoder od Orange za 5 zł mc, ewentualnie na urządzeniach mobilnych w apce Orange TV GO.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Nie będzie żadnych rabatów za posiadanie numeru na kartę. Rabat za markerting i tak będzie 5 zł.
Tak TV 47 kanałów jest w ramach oferty, aby je oglądać musisz mieć albo telewizor na android TV wersja 10+, albo jakiś TV Stick lub wypożyczyć dekoder od Orange za 5 zł mc, ewentualnie na urządzeniach mobilnych w apce Orange TV GO.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35073
  • 293

Umowa to umowa, wszystkie warunki są w niej określone. Jeśli chcesz mieć w ramach umowy pakiet usług, to oczywiście możesz, jeśli tylko taki pakiet który ci odpowiada jest akurat w ofercie. W imieniu siostry umowy i tak nie zawrzesz. Jeśli interesują cię bonusy w ofertach kartowych, to jest osobny dział na NO w którym rozmaite triki są omawiane - tyle że to są oferty z innej zupełnie działki, bez związku ze sobą. Rabaty i tak negocjujesz indywidualnie, często udaje się jakiś "specjalny" rabat dostać. Ale o rabatach za posiadanie numeru na kartę nie słyszałem, musiało ci się coś pomieszać.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1483
  • 5920
  • 57

@Bunsen  nie słyszałem, by był rabat za numer na kartę.  Sam mam światłowód + karta. Jedynie co możesz zyskać w takim układzie to dodatkowe GB w przypadku awarii światłowodu. Start TV jest "częścią ceny za światłowód".

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21555
  • 62769
  • 860

@Bunsen jeżeli chcesz mieć rabaty na internet światłowodowy, to śledź oferty. Co jakiś czas są promocje. Największe zniżki uzyskasz, jeśli będzie umowa abonamentową na numer komórkowy, oferta na kartę nie daje zniżek.

Jeśli nie potrzebny jest tobie numer komórkowy, to nie pchałbym się jeszcze dodatkowo z numerem komórkowym. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Mam wrażenie, że ktoś tu namieszał 🙂

Światłowód Orange można mieć niezależnie od tego czy posiadasz telefon w Orange. Jeszcze nie słyszałem o ofercie, by Światłowód był tańszy bo masz telefon na kartę.

Jedyny "rabat" jaki można mieć za posiadanie światłowodu i telefonu (w abonamencie, nie na kartę), to ewentualnie wybór Pakietu Mini (światłowód + telefon). Ale to nie "rabat", tylko po prostu umowa na dwie usługi. Na dwa lata. Oszem, wychodzi taniej niż zakup podobnej konfiguracji usług osobno. 

Konsultanci namawiając na dokupienie usług posługują się słownictwem, który może sugerować ze to jakiś specjalny rabat. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Myślę, że może to być rabat, ale kwestia porównania oferty.

Cena bazowa pakietu światłowód (300) i komórka to 95 + dzierżawy, domki, sieci innych dostawców.

Jeśli potrafią to zrabatować i dać cenę bazową cenę 85 czy 75, czemu by nie? Może być korzystnie.

Nawet patrząc na ofertę sam światłowód bez komórki - cena bazowa 65. zatem masz 30 zł różnicy i rozchodzi się o ofertę bez limitu z pakietem 300GB internetu. Jeśli płacisz obecnie więcej / masz mniej transferu, to też do rozważenia, nawet bez zniżek.

Choć fakt, na pewno nie chodzi o nr na kartę, tylko o przejście na ofertę abonamentową.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Nie tylko przejście na ofertę abonamentową, ale podpisanie umowy na Pakiet Mini (światłowód i abonament). To, że ktoś ma na koncie dwie usługi, nie otrzymuje automatycznie oferty łączonej.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

@szewolnapisał(-a)

Nie tylko przejście na ofertę abonamentową, ale podpisanie umowy na Pakiet Mini (światłowód i abonament). To, że ktoś ma na koncie dwie usługi, nie otrzymuje automatycznie oferty łączonej.

No tak, o tym piszę. Napisałem przecież pakiet światłowód + komórka.