Rabat (bonifikata) za łączenie usług w Nju - światłowód i komórkowy lub na abonament

ROZWIĄZANE

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Rabat (bonifikata) za łączenie usług w Nju - światłowód i komórkowy lub na abonament

Ahoj,

mam światłowód i telefon w ofnk, zastanawiam się nad optymalizacją kosztów poprzez przeniesienie komórki także do nju.

W przypadku nju komórkowy sytuacja jest jasna - zniżka wyniesie 3 zł miesięcznie

https://nju.pl/dokumenty/Zasady_przyznawania_znizki_za_laczenie_uslug_w_nju_od15_grudnia_2024r_aebc6...

Moje pytanie dotyczy łączenia światłowody z nju komórkowy

Regulamin: https://nju.pl/dokumenty/Zasady_przyznawania_bonifikaty_za_laczenie_uslug_w_nju_obowiazuja_od_14_gru...

Zniżka wynosi 10 zł, ale jest "jednorazowa". To znaczy, że tylko jeden raz rachunek będzie niższy o całe 10 zł? To brzmi żałośnie, dlaczego zastanawiam się, czy to niefortunne sformułowanie, a w praktyce zniżka wynosi 10 zł miesięcznie. 

Teraz przy zakupie nju na abo jest dodatkowe 0,5TB

https://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/Regulamin-promocji-500gb.pdf

Proszę o informację, szczególnie od praktyków.

*Temat przeniosłem z działu "Internet domowy" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13878
  • 129

@ŁysaKaszankaINC Bonifikata 10 zł jest przyznawana tylko raz, chociaż mnie przypadkowo udało się ją uzyskać dwukrotnie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 13
  • 1

Zastanów się jeszcze nad swoim profilem korzystania z telefonu. Ja sam po tym jak nabyłem NJU 200/30 po jakimś czasie przeniosłem komórkę do NJU z a2mobile, ale na opcję "nju na kartę". Ona nadal jest dostępna i choć nie ma bonusu za łączenie ze światłowodem, to przy moim scenariuszu sporadycznego korzystania z telefonu i praktycznie braku korzystania z interenetu mobilnego jest bardzo atrakcyjna (opcja 19 zł w moim przypadku)
Oferta nju na kartę | njumobile.pl
Oferta działa tak, ze odpowiednio do 19, lub 29 zł płacisz za rzeczywiste korzystanie z telefonu, a jeżeli dobijesz do tej kwoty to już nie płacisz więcej w danym okresie rozliczeniowym.
Twist jest oczywisty, drogi internet (19 zł dobijesz przy zaledwie 100MB :D), ale jeżeli ktoś głownie sporadycznie rozmawia i SMSuje, a internet ma po wifi to spokojnie zapłaci poniżej tych progów.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13878
  • 129

@ŁysaKaszankaINC Bonifikata 10 zł jest przyznawana tylko raz, chociaż mnie przypadkowo udało się ją uzyskać dwukrotnie.

• 869
  • 3023
  • 25

Racja, uparłem się na łączenie usług myśląc, że to będzie ekonomiczne, bo "operator docenia lojalność".  Tymczasem znalazłem MVNO świadczący usługi na sieci Orange, który za nolimit i 31GB miesięcznie bierze 10 zł w umowie na czas nieokreślony. Szok!👊

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1533
  • 4

Co to za operator? 😉

• 869
  • 3023
  • 25

Wysłałem pw

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 85
  • 326
  • 0

@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)

Racja, uparłem się na łączenie usług myśląc, że to będzie ekonomiczne, bo "operator docenia lojalność".  Tymczasem znalazłem MVNO świadczący usługi na sieci Orange, który za nolimit i 31GB miesięcznie bierze 10 zł w umowie na czas nieokreślony. Szok!👊

Co to za operator?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1533
  • 4

na F

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

To daj znać jak to w praktyce wygląda.

Może to bzdurnie zabrzmi, ale słyszałem, że cena jest tak niska w zamian za wyświetlanie reklam na ekranie 😁