- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W aplikacji Orange TV na niektórych kanałach są mikro przycięcia. Przykładowo TVP i Polsat.
Zauważyliście w aplikacji Orange TV, że niektórych kanałach jest taki nienaturalny, spowolniony ruch, takie mikro przycięcia? Mam u siebie taki problem na telewizorze Philips m.in na kanałach TVP, Polsat. Najbardziej można to zaobserwować na kanałach informacyjnych, gdzie napisy na paskach się przycinają np TVP Info lub Tvn24. Na dekoderze icu 100 wszystko jest w porządku
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomóżcie z odpowiedzią na pytanie: Jak wygląda jakość sportu w Orange?
Procek nie wyrabia w TV... Pewnie jakiś MTK?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Model Pus8546. Z tego co znalazłem to procesor Philips P5
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolejny kamyczek do ogródka, aby się wystrzegać aplikacji na telewizory?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ArekP87napisał(-a)Model Pus8546. Z tego co znalazłem to procesor Philips P5
P5 to zdaje się procek od generowania obrazu. A z opisu wynika, że nie wyrabia główny procesor. Nie mam pojęcia jaki tam jest główny procek ale Philipsy zwykle mają MTK. Android + tani procesor .... Trzeba się pogodzić z pewnymi niedogodnościami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W aplikacji Orange TV na niektórych kanałach są mikro przycięcia. Przykładowo TVP i Polsat.
Tylko w innych aplikacjach, gdzie też są kanały TV ten problem się nie pojawia, na Orange TV to też tylko część kanalów - najprawdopodobniej nadawanych w takim samym standardzie. Znalazłem komentarz na Google Play, gdzie użytkownik opisał ten sam problem pod oceną aplikacji, ale u niego było to na chromecast. O ile dobrze pamiętam, to pisał chyba o kanałach, które są nadawane w standardzie "50p"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ze specyfikacji wynika, że Twój tv ma matryce 50Hz a nie 50/60hz, więc jeżeli już, to sygnał 60p musiałby być konwertowany do 50Hz. Z tym że współczesne tv raczej dostosowują się do źródła TV . Ale faktycznie przy tego typu konwersji mogą wystąpić mikro przycięcia. Prawdopodobny powód podałem wyżej....
@j131napisał(-a)
A przepraszam skąd wiecie ile fps jest w nadawanym materiale? Tego przecież nie ma jak sprawdzić.
Są takie techniki, że się da... z tym że niezbyt legalne 🙂 Więc pomijamy je.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś