Trwa utworzenie połączenia. Prosimy o cierpliwość. Co zrobić?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 31
  • 0

witam serdecznie Panowie powiedzcie mi jak to naprawić ? dzisiaj pojawił się taki komunikat po włączeniu dekodera. nie wyświetla kanałów.IMG_3208.jpeg

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

3 ODPOW. 3

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3048
  • 13230
  • 77

Może dekoder odłączyło od sieci?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15695
  • 64676
  • 829

@Czejs1984  jest kilka możliwości

Jeśli masz net, a dekoder jest podłączony po wifi, sprawdź czy nie zgubił ustawień .  Czy ma adres IP i czy jest widoczny z poziomu modemu. Spróbuj sparować je ponownie. Gdyby był podłączony po kablu też sprawdź jakość połączenia i IP, oraz przelać na inny port modemu np LAN 4.

Oczywiście jeśli to nie przyniesie efekty warto zrobić najpierw restart prądowy obu urządzeń włączając je w odpowiedniej kolejności. Pierwszy modem, a jak będzie net, dekoder.

Jeśli to nie pomoże, to zrób reset do fabryki każdego urządzenia osobno. 

Jeśli i to nie pomoże, zadzwoń w poniedziałek na infolinię i poproś o weryfikację problemu. Powiedz co zrobiłeś i zapytaj czy nie ma przypadkiem awarii.

Jeśli sprawdzą i powiedzą, że któreś z urządzeń ma problem, trzeba wymienić w salonie.

Jak widzisz, możliwości wiele, ale ścieżka weryfikacji jedna. Po kolei eliminować problemy 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2599
  • 10094
  • 38

lubię Twój salon. Jednostka sprzętu pod TV prezentuje się zacnie. Łapka w górę dla choinki.

... a IWU wkitraj za TV. Ja tak zrobiłem, pilot łapie. Nic na nim nie ma, na co by było warto patrzeć, a odzyskasz miejsce pod zacną jednostką na inną zacną jednostkę. I mniej kabli na widoku. Salon zyska.

-----------------

Scaliłem wpisy

Mikołaj