- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trwa utworzenie połączenia. Prosimy o cierpliwość. Co zrobić?
witam serdecznie Panowie powiedzcie mi jak to naprawić ? dzisiaj pojawił się taki komunikat po włączeniu dekodera. nie wyświetla kanałów.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może dekoder odłączyło od sieci?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Czejs1984 jest kilka możliwości
Jeśli masz net, a dekoder jest podłączony po wifi, sprawdź czy nie zgubił ustawień . Czy ma adres IP i czy jest widoczny z poziomu modemu. Spróbuj sparować je ponownie. Gdyby był podłączony po kablu też sprawdź jakość połączenia i IP, oraz przelać na inny port modemu np LAN 4.
Oczywiście jeśli to nie przyniesie efekty warto zrobić najpierw restart prądowy obu urządzeń włączając je w odpowiedniej kolejności. Pierwszy modem, a jak będzie net, dekoder.
Jeśli to nie pomoże, to zrób reset do fabryki każdego urządzenia osobno.
Jeśli i to nie pomoże, zadzwoń w poniedziałek na infolinię i poproś o weryfikację problemu. Powiedz co zrobiłeś i zapytaj czy nie ma przypadkiem awarii.
Jeśli sprawdzą i powiedzą, że któreś z urządzeń ma problem, trzeba wymienić w salonie.
Jak widzisz, możliwości wiele, ale ścieżka weryfikacji jedna. Po kolei eliminować problemy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
lubię Twój salon. Jednostka sprzętu pod TV prezentuje się zacnie. Łapka w górę dla choinki.
... a IWU wkitraj za TV. Ja tak zrobiłem, pilot łapie. Nic na nim nie ma, na co by było warto patrzeć, a odzyskasz miejsce pod zacną jednostką na inną zacną jednostkę. I mniej kabli na widoku. Salon zyska.
-----------------
Scaliłem wpisy
Mikołaj